Ve čtvrtek 25. června absolvuje Viktoria Plzeň přípravné utkání v Německu. V zápase, který bude mít charitativní podtext, se aktuálním ligovým mistrům postaví výběr „Amberger-Kinder-helfen“, jenž se pomocí fotbalu snaží pomoci rodinám s dětmi, které se ocitly v tíživé životní situaci.

Výtěžek ze čtvrtečního utkání půjde na pomoc šestileté handicapované dívce z Ambergu, finance budou použity na zakoupení schodišového výtahu.

Vstupenku za 9 euro bude možné zakoupit přímo v areálu fotbalového hřiště. Zakoupit bude možné také zlevněné dětské vstupenky za 4 eura. Zápas se odehraje na stadionu v ulici Jahnstrasse 8 ve městě Haselmühl. Všichni fanoušci Viktorie Plzeň budou moci zaparkovat na nedalekém parkovišti pět minut chůze od stadionu v ulici Zeilenstrasse.

Pro trenéra Viktorie Miroslava Koubka byl právě Amberg první trenérskou zkušeností v zahraničí. „V FC Amberg se mi pracovalo dobře. Nejvíc se mi líbila práce mužstvem, které se neustále zlepšovalo. Vzpomínám si na dobré lidi v klubu a dobrý hráčský kolektiv. Toto období mi velmi přirostlo k srdci,“ vzpomíná Koubek. Ačkoli je zápas veden jako přípravný, přílišné sportovní ambice pro toto utkání plzeňský trenér nemá. „Zápas bude mít především charitativní podtext, což je to nejdůležitější. I přesto, že do Ambergu přijedeme v kompletním složení, výsledek jde v tomto případě trochu stranou. Přijedeme si zahrát s chutí a pobavit místní diváky,“ dodává lodivod Viktorie Plzeň.