Úspěšná sezona 2014/2015 se chýlí ke svému závěru, Viktoria potřetí v historii klubu získala mistrovský titul. Vedle sportovního triumfu však Plzeň dominovala také v diváckých statistikách. „Průměrná divácká návštěvnost Doosan Areny v právě končícím ročníku SYNOT ligy atakuje hranici 11 tisíc fanoušků, více než 6 tisíc z tohoto počtu navíc pravidelně tvořili držitelé permanentních vstupenek. Pro Viktorii je to odměna i závazek zároveň. Pro naše nejvěrnější fanoušky chystáme také v následující sezoně množství bonusů a výhod a pevně věříme, že fotbalová horečka v Plzni zdaleka nekončí,“ řekl na startu prodeje permanentek pro další sezonu tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Základní principy předprodeje zůstávají z loňské sezony zachovány. „Svá místa budou mít bezmála měsíc blokována majitelé permanentek z právě končící sezony, ti budou také při nákupu nových celoročních vstupenek cenově zvýhodněni. K dispozici pro nové zájemce bude vedle prodeje v Doosan Areně také online prodej z pohodlí domova, pro malé fanoušky a jejich rodiče se také pro následující ligové zápasy otevře stále oblíbenější Rodinná tribuna Hitrádia FM Plus. Fanoušci budou moct využívat množství výhod ve fanshopu FCVP i v široké síti klubových obchodních partnerů. V neposlední řadě pak platí rezervace pro nákup vstupenek na duely evropských pohárů,“ shrnul základní představení permanentek Pillár. 

Zachována zůstane také cenová hladina permanentek i jednotlivých vstupenek na utkání. „Osvědčil se nám systém rozdělení stadionu do tří cenových pásem, který bude využit také pro následujícím ročníku 2015/2016. Přes pravidelně vyčerpanou kapacitu Doosan Areny jsme nesáhli ke zdražení permanentek či jednotlivých vstupenek, i tím chceme dokázat, jak si podpory našich příznivců vážíme,“ pokračoval Pillár. Základní ceny permanentky jsou v relacích 2400 Kč (I. kategorie), 2000 Kč (II. kategorie) a 1300 Kč (III. kategorie). Pro stávající držitele budou ceny poníženy na ceny 2200 Kč, 1900 Kč a 1200 Kč. Držitelé permanentních vstupenek ze sezony 2014/2015 budou moct na pokladny za severní tribunou (za kotlem domácích vlajkonošů) dorazit od 11 hodin dopoledne ve středu 27. května. Svá místa budou mít garantována až do pátku 19. června. „Prodej bude probíhat v první fázi na pokladnách, následně se přesune do fanshopu FCVP,“ doplnil Pillár. Platba na pokladnách bude možná, stejně jako v případě předchozích prodejů permanentních vstupenek, možná pouze v hotovosti. Platba kartou nebude na pokladnách možná.

Permanentkáři z právě probíhající sezony mají právě až do 19. června rezervována svá stávající místa včetně sedaček, na které se vážou rezervace při utkáních evropských soutěží. „Situace, kdy středové sektory hlavní i protilehlé tribuny budeme muset během duelů předkol a případné skupinové fáze evropských pohárů blokovat pro potřeby UEFA a jejích partnerů, se bude také v této sezoně opakovat. Pokud si tak fanoušci zvolí tyto sedačky, budou si muset při předprodeji vstupenek na duely UEFA volit z volných kapacit stadionu,“ připomněl Pillár diskutovanou část minulých předprodejů. Na druhé straně mají všichni držitelé permanentek bez výjimky možnost zvolit si jiná místa, než která obsazovali v končící sezoně 2014/2015. Pokud si tak například fanoušek v současné chvíli vlastnící permanentku v kategorii I. zvolí raději sedačku v kategorii III., bude mu toto samozřejmě umožněno. I při této změně by platil zvýhodněnou cenu permanentky. Jeho uvolněné místo bude naopak ihned uvolněno do prodeje pro případné další zájemce. 

Pokud si současný držitel permanentky bude chtít k vlastní permanentce ihned přikoupit také permanentky zcela nové pro své kamarády či známé, bude mu toto umožněno do maximální výše 4 permanentek. V tom případě zakoupí svou permanentku za zvýhodněnou cenu, celoroční ´nové´permanentky pak za cenu standardní. „Předpokládáme, že této možnosti budou fanoušci ve velké míře využívat. Proto označíme jednu z pokladen za severní tribunou nápisem ´expresní´, ta bude vyřizovat pouhé výměny maximálně dvou kusů permanentek bez přikupování nových či výměny míst sedaček,“ představil jednu z novinek Pillár. 

Rezervace stávajících držitelů permanentek, které nebudou využity do 19. června, následně propadnou a budou nabídnuty dalším zájemcům. 
 
Noví zájemci o permanentky, kteří doposavad neměli celoroční vstupenku zakoupenou, dostanou šanci od pátku 5. června (nadále však budou – až do 19. června - blokována místa pro stávající držitele permanentek, noví zájemci tak budou vybírat pouze z volných kapacit stadionu). Pro ´nováčky´ z řad permanentkářů budou k dispozici cenové varianty 2400, 2000 a 1300 Kč. Vedle prodeje ve Štruncových sadech umožní Viktoria prodej nových permanentních vstupenek také online. Ten se otevře v okamžiku spuštění volného prodeje, tzn. v pátek 5. června od 11 hodin. Veškeré podrobnosti online prodeje upřesní klub v průběhu následujícího týdne. Online nákup bude možný pouze pro nové zájemce o permanentky, držitelé těch stávajících musí dorazit do Štruncových sadů. Držitel permanentky z online prodeje má nárok na všechny výhody tradiční permanentky, slevové kupony mu přijdou společně s objednanou permanentní vstupenkou (výjimkou je např. plechovka Gambrinus viz výhody permanentek níže).

Fanoušci si budou moci opět zvolit ze dvou grafických variant permanentek. Jedné dominuje viktoriánské logo na trávníku Doosan Areny, druhá nabízí fanouškovský motiv v podobě klubové šály. Obě varianty byly vyrobeny ve stejném množství cca 3500 kusů, v případě vyčerpání jedné varianty již bude k dispozici pouze zbývající. „Prosíme zároveň všechny fanoušky, aby v případě nákupu vícero permanentek měli po každou z nich připraveno jméno unikátního uživatele, ideálně včetně mailového a telefonického spojení na tohoto fanouška. Situace, kdy jeden příznivec nakupuje dvě a více permanentek pro své kamarády pouze na jedno jméno, způsobuje problémy jak u evropských předprodejů, tak také u případných reklamací stran ztráty či odcizení permanentky,“ apeluje na fanoušky Pillár. „Zároveň budeme moct při udání kontaktu fanoušky pravidelně informovat nejen o dění v klubu, ale také o dalších výhodách pro držitele permanentek. Bonusu pro nejvěrnější fanoušky budou totiž přibývat také v průběhu ligové sezony.“

Také v nastávající sezoně bude pokračovat projekt Rodinné tribuny Hitrádia FM Plus. Ta bude opět umístěna v sektoru H na horní části hlavní tribuny a velcí i malí fanoušci si na ní budou moci užít speciální péči i program. „Tribuna nabídne speciální permanentky i vstupné pro rodiny s dětmi, především však dohled hostesek s pedagogickým vzděláním, předzápasové i poločasové programy pro děti včetně autogramiád hráčů Viktorie, stánek se speciálním sortimentem pro děti, fotostěnu a mnohé další,“ přibližuje Pavel Pillár. „Jen a pouze na tuto tribunu budou k dispozici také dětské permanentky, které obsahují drtivou většinu výhod klasické permanentky včetně předkupního práva na duely evropských pohárů,“ doplňuje mluvčí Viktorie. Samostatnou permanentku pro dospělého nebude možné do tohoto sektoru zakoupit, k dispozici jsou pouze následující varianty rodinného vstupného (s tím, že na každou zakoupenou sedačku bude vydána tradiční plastová permanentka pro zajištění bezproblémové kontroly u vstupu). Dětské a rodinné permanentky z právě skončené sezony si fanoušci mohou měnit již od středy 27. května, nové permamentky budou k dispozici od pátku 5. června. Rodinné permanentky nebude možné zakoupit online, zájemci o ně budou muset dorazit přímo do Štruncových sadů.

Ceny permanentních vstupenek na Rodinnou tribunu Hitrádia FM Plus:
1dospělý + 1dítě 2500 Kč
1dospělý + 2děti 2900 Kč
1dospělý + 3děti 3200 Kč
2dospělí + 1dítě 4400 Kč
2dospělí + 2děti 4800 Kč
2dospělí + 3děti 5000 Kč
Samostatná dětská permanentka 900 Kč

Všichni držitelé permanentních vstupenek mají k dispozici množství slev a bonusů. Mezi ně patří přednostní právo a slevy při nákupů vstupenek na duely evropských soutěží, trvalá sleva 10 % pro nákup nezlevněného zboží ve fanshopu, možnost využití bonusové nabídky při oblíbené akci ´produkty týdne´ a slevy v síti obchodních partnerů Viktorie. „Pro letošek navíc Viktoria připravila jednorázovou slevu ve výši 300 Kč při nákupu nezlevněného zboží ve fanshopu nad 1000 Kč, slevu 30% na třetí předkolo Ligy mistrů, na prvních 2000 zájemců navíc čeká plechovka piva Gambrinus Originál 10° a také poukaz na dárek do partnerského Apex City Casina Plzeň.“ Kompletní výpis najdou fanoušci zde:

• vstup na všechna utkání A týmu v rámci SYNOT ligy, Poháru FAČR, přátelských duelů hraných v Doosan Areně nebo tréninkovém areálu v Luční ulici
• přednostní právo nákupu a sleva 30% na třetí předkolo Ligy mistrů
• přednostní právo nákupu na další domácí duely evropských soutěží
• vstup na všechny domácí utkání juniorky, mládežnických celků nebo ženských týmů FC Viktorie Plzeň hraných v Doosan Areně nebo tréninkovém areálu v Luční ulici
• přednostní právo nákupu vstupenek na utkání Viktorie na hřištích soupeřů (v případě předprodeje vstupenek ve Štruncových sadech)
• jednorázová sleva 300 Kč při nákupu jakéhokoliv nezlevněného zboží ve fanshopu nad 1000 Kč
• stálá sleva 10 % na veškerý sortiment ve fanshopu FC Viktorie Plzeň
• pro prvních 2000 nakupujících plechovka piva Gambrinus Originál 10°
• voucher na dárek do APEX City Casina Plzeň
• sleva 10 % na servis v Porsche Plzeň
• sleva 5 % na služby společnosti DESINSEKTA, s.r.o.
• Sleva 10 % na nákupy ve vinotékách Le Bouchon Plzeň
o Plzeň, Pražská 23
o Plzeň, Na Roudné 110
• Sleva 5 % na služby společnosti Plzeňský ATAC-IN, s.r.o.
• Sleva 5% na nákupy ve všech maloobchodních prodejnách M.A.T. Group, s.r.o. – platí v celé ČR
• Sleva 5% na nákupy v prodejně Profesional CZ s.r.o.
• Sleva 5% na pronájem obytných automobilů a karavanů ve společnosti PAME-RENT s.r.o.
• Možnost účastnit se klubové projekce vybraného snímku v multikině Cinestar
• Zasílání klubového newsletteru



CENY PERMANENTEK NA SEZONU 2014/2015
I. kategorie 2 400 Kč (pro držitele permanentek 2 200 Kč)
II. kategorie 2 000 Kč (pro držitele permanentek 1 900 Kč)
III. kategorie 1 300 Kč (pro držitele permanentek 1 200 Kč)

ROZDĚLENÍ SEKTORŮ
I. kategorie: sektory C, D, E, F, S7, S8, T9, T10
II. kategorie sektory: A, B, G, H, S6, T11
III. kategorie sektory: P1, P2, P3, R4, R5, V14, V15, V16

START PŘEDPRODEJE PRO SOUČASNÉ DRŽITELE PERMANENTEK (POKLADNY ZA SEVERNÍ TRIBUNOU)
St 27. května 11 – 18
Čt 28. května 11 – 18
Pá 29. května 10 – 18
So 30. května 12 – 18
Po 1. června 10 – 18
Út 2. června 10 – 18
St 3. června 10 – 18
Čt 4. června 10 – 18

Dále bude pokračovat, viz rozpis pro nedržitele letošních permanentek

START PŘEDPRODEJE PRO NOVÉ ZÁJEMCE O PERMANENTKY (POKLADNY ZA SEVERNÍ TRIBUNOU + ONLINE)

Pá 5. června 11 – 18
So 6. června 10 – 15
Po 8. června 10 – 18
Út 9. června 10 – 18
St 10. června 10 - 18

Dále bude upřesněno (fanshop či nadále prodej na pokladnách)


CENA JEDNORÁZOVÉHO VSTUPNÉHO PRO SEZONU 2014/2015

I. kategorie 180 Kč
II. kategorie 150 Kč
III. kategorie 100 Kč
Sleva pro dítě do 15 let 50 % z ceny vstupenky
Studentské vstupné ZČU (sektor R) 70 Kč
Dětská vstupenka do rodinného sektoru 50 Kč (není možná další sleva)
Dospělá vstupenka do rodinného sektoru 150 Kč

Vozíčkáři s jednočlenným doprovodem zdarma (více na fcviktoria@fcviktoria.cz)

Pro jakékoliv otázky prosím kontaktujte pracovníky Viktorie na mailu fcviktoria@fcviktoria.cz