8. 4. 2015    Zápas

Viktoria v Teplicích prohrála 1:2, jedinou branku zařídil Rajtoral

FC Viktoria Plzeň
80. Potočný
89. Balázs

Čtvrtfinále 1 / Středa 8. 4. 2015, 18:00 / Na Stínadlech

Čtvrtfinále 1 / Středa 8. 4. 2015, 18:00
Na Stínadlech

FK Teplice

2:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

77. Rajtoral

sestavy

FK Teplice

Grigar – Lüftner, Krob, Jablonský, Ljevakovič, Vachoušek, Táborský, Hora, Vondášek (75. Balázs), Litsingi (85. Chukwuma), Potočný

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Medveděv, Hubník, Baránek, Kovařík, Tecl, Hejda, Hořava (68. Hrošovský), Vaněk (46. Rajtoral), Chramosta (86. Hradecký), Holenda

statistiky

Branky: 80. Potočný, 89. Balázs – 77. Rajtoral, ŽK: Táborský, Potočný, Rozhodčí: Jech – Urban, Kotalík

Diváci: 2381

FC Viktoria Plzeň má za sebou úvodní zápas čtvrtfinále Poháru FAČR. V Teplicích sice nastoupila oproti utkáním v SYNOT lize s notně pozměněnou sestavou, na severu Čech ale i tak byla blízko k vítězství. Na branku Františka Rajtorala ale dokázali odpovědět domácí Potočný a Balázs.

Do Teplic trenér Miroslav Koubek nevzal řadu hráčů, kteří běžně nastupují v základní sestavě. V Plzni například zůstali Limberský, Procházka nebo Kozáčik. Premiéru v základní sestavě si tak užil mladý obránce Medveděv, na střídačce byli připraveni další junioři Hradecký, Čihák, Hejda a také Mlynařík. Naopak Teplice nastoupily v nejsilnější možné sestavě.

Domácí tým se na viktoriány vrhl a zatlačil je k pokutovému území. V úvodních dvaceti minutách ale musel brankář Bolek pouze jednou vyrážet nepříjemný centr Hory. Ve 20. minutě se před bránu Teplic poprvé dostali i hosté, jenže Teclova střela šla vedle. O čtyři minuty později se v dobré střelecké pozici ocitl Táborský, ale plzeňští obránci u něj byli včas a jeho pokus odrazili na roh. Největší šanci domácích měl ve 36. minutě Vondrášek, kterého ideálně našel ve vápně Litsingi. Teplický hráč přehodil brankáře Bolka a také bránu Viktorie. Ve 36. minutě zahrozila také Plzeň. Holenda se uvolnil ve vápně a krásně našel Lukáše Hejdu. Ten před sebou měl odkrytou branku, ale jeho pokus se štěstím zastavil obránce domácích. Hráči Teplic sice byli i dál aktivnější, žádnou šanci už si v první půli nevytvořili. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Po změně stran se na další větší šanci čekalo až do 67. minuty. Teplice rozehrály přímý kop na krátko podél zdi, Hora vypálil dělovku a Petr Bolek se musel pořádně natahovat, aby střelu vyrazil mimo. I když se většinu času hrálo na polovině Viktorie a domácí měli míč více na svých kopačkách, stoprocentní šanci si Teplice nedokázaly vytvořit. A tak udeřila Plzeň. V 77. minutě Jan Holenda dostal míč pod sebe ve velkém vápně a vypálil. Grigar ho sice vychytal, ale míč se odrazil na nohu Františka Rajtorala, který uklidil míč do branky – 0:1.

Dlouho se z vedení svěřenci trenéra Koubka neradovali, už za tři minuty bylo vyrovnáno. Ivo Táborský našel přízemním centrem hlavu Potočného a Bolek se natahoval marně – 1:1.

Hra se přelévala ze strany na stranu, oba týmy chtěly vyhrát. První gól v plzeňském dresu mohl dát Baránek, ale jeho hlavička jen o kousek minula teplickou branku. V samotném závěru zápasu na druhé straně orazítkoval po samostatném průniku Chukwuma tyčku, k dorážce se dostal Balázs a silou vůle protlačil míč až za Petra Bolka – 2:1.

FC Viktoria Plzeň tak v hektickém závěru dostala branku a prohrála, v pohárové matematice je ale výsledek 2:1 přijatelný. Odveta, která se hraje za týden 15. dubna v Doosan Areně, tak bude hodně zajímavá.