15. 11. 2015    Zápas

Viktoria v prvním utkání osmifinále MOL Cupu zvítězila 2:1

FC Viktoria Plzeň
34. Mahmutovič
79. Kopic

Osmifinále 1 / Neděle 15. 11. 2015, 14:00 / Doosan Arena

Osmifinále 1 / Neděle 15. 11. 2015, 14:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:0)

FC Zbrojovka Brno

71. Řezníček

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Bolek – Matějů, Hejda, Baránek, Rajtoral – Hořava, Kučera – Petržela (68. Vůch), Kolář, Kopic (82. Kovařík) – Mahmutovič (68. Holenda)

FC Zbrojovka Brno

Doležal – Malík, P. Buchta, Košál, Keresteš – Vávra (70. Zoubele), Zavadil, Weber (63. Lacko), Lutonský – Škoda, Řezníček (87. Klán)

statistiky

Branky: 34. Mahmutovič, 79. Kopic – 71. Řezníček, ŽK: 16. Keresteš, Rozhodčí: Franěk – Černý, Vitner

Diváci: 5836

Viktorii čekalo v neděli 15. listopadu odpoledne utkání osmifinále MOL Cupu 2015/16. K úvodnímu zápasu do Doosan Areny přijela Zbrojovka Brno, tedy tým, který Viktorii na konci října v Synot lize porazil 1:0. Viktoriáni tak měli svěřencům Václava Kotala co vracet.

V základní sestavě Viktorie od posledního zápasu v Ostravě došlo ke čtyrem změnám, které byly z většiny zapříčiněné povoláním hráčů do národních výběrů Česka a Slovenska. Utkání začalo minutou ticha za oběti teroristického útoku v Paříži v pátek 13. listopadu.

Aktivněji do zápasu vstoupili viktoriáni. V 7. minutě Jan Kopic hlavičkou prodlužoval Hejdův centr. Gólman hostů ovšem s tímto pokusem neměl problém. O několik minut později se do šance řítil Petržela, který ale vysoko přestřelil. Ve 20. minutě se do velké příležitosti dostal Řezníček, který se po propadlém přímém kopu ocitl před Bolkem, ten ale skvělým zákrokem domácí zachránil. Poprvé si mohla Doosan Arena zakřičet gól ve 24. minutě, když se Kučera přesně trefil k tyči. Celému zakončení ale předcházel ofsajd Hejdy a tak gól nebyl správně uznán. O deset minut později dostal míč na polovině hřiště Aidin Mahmutovič, který utekl brněnskému stoperovi a ve vápně prostřelil Doležala - 1:0! Ve 41. minutě mohl odpovědět Keresteš, ovšem jeho pokus brankáře Bolka zaskočit nemohl, mířil zhruba metr vedle. V závěru prvního poločasu Viktoria Brno přitlačila v jeho vápně, ovšem do výraznější šance se nedostala.

Jak první dějství skončilo, tak to druhé začalo. Viktoria opět byla aktivnější, ale k nebezpečnému zakončení se nepropracovala. V 56. minutě se ve veliké šanci ocitl Mahmutovič, kterému míč posunul Petržela. Na gólmana domácí chtěl ale vyzrát kličkou, která se mu nezdařila. V 68. minutě se trenér Viktorie Zdeněk Bečka rozhodl oživit hru dvojím střídáním. Holenda nahradil střelce první branky Mahmutoviče a Vůch Petrželu. Brnu se podařilo v 71. minutě srovnat. Při závaru v plzeňském vápně se nejlépe zorientoval Řezníček a vyrovnal - 1:1. O minutu později byla Viktoria blízko gólu. Jan Holenda sice Doležala překonal, ale kvůli postavení mimo hru branka neplatila. To se ale nedá říct o situaci v 79. minutě. Jan Kopic chytře přeloboval Doležala, ovšem míč zamířil z úhlu jen do tyče a kutálel se po brankové čáře zpátky k oběma aktérům. Hostující gólman si ale míč při snaze chytit jej srazil do branky, 2:1. Viktoria zbytek zápasu kontrolovala, ale i přes velkou snahu se jí třetí branku přidat nepodařilo.

Viktoria tak jde do odvety s vítězstvím 2:1. Druhý zápas je v Brně na programu 2. prosince.

Související články