1. 7. 2017    Zápas

Viktoria zvládla i čtvrté přípravné utkání, Sokolov porazila 3:2

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Sobota 1. 7. 2017, 10:30 /

Přátelák / Sobota 1. 7. 2017, 10:30

FC Viktoria Plzeň

3:2

(0:0)

FK Baník Sokolov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Hruška - Řezník, Hubník, Hájek, Limberský - Hrošovský, Živulič - Petržela, Kolář, Zeman - Řezníčk --- 2. poločas: Bolek - Řezník, Hejda, Vacovský, Janža - Hořava, Suchan - Kopic, Bakoš, Pfeifer - Krmenčík

FK Baník Sokolov

Beláň, Dvořák, Machek, Glazer, Kosak, Mejdr, Vukajlovič, Ševčík, Provod, Přeučil, Čihák, Loginov, Krlička, Badocha, Ševčík, Dvořák, Šiman

statistiky

Branky: Šiman (vlastní), Suchan, Krmenčík - Machek, Ševčík

Diváci: 0

Viktoria Plzeň přivítala ve středu 1. července druholigového soupeře ze Sokolova. Trenér Pavel Vrba dal v základní sestavě poprvé příležitost brankáři Aleši Hruškovi, jenž na západ Čech přestoupil z Příbrami.

Vyrovnaný úvod zápasu narušila až 13. minuta, kdy centr Martina Zemana propadl až hostujícímu brankáři. Ten musel vyrazit míč na roh. V průběhu poločasu se hra přelévala mezi oběma pokutovými územími. Plzeň se dopředu snažila dostávat postupnou kombinací, soupeř spoléhal především na rychlost svých ofenzivních hráčů. O poločase se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupila Viktoria pěkně zostra. Nový hráč na trávníku Jan Kopic centroval do vápna a hostující brankář Šiman si míč srazil do sítě – 1:0 pro Viktorii. K dalšímu zákroku přinutil Šimana mladí Pfeifer, z následného rohového kopu se gólově neurodilo. To v 59. minutě už to bylo o dvě branky, akci Pfeifera s Bakošem gólově zakončil Jan Suchan – 2:0. Po dalších deseti minutách se střelou z pokutového území prosadil Michael Krmenčík a zvýšil na 3:0. Gólové hody pokračovaly i v další desetiminutovce. Přímo z rohového kopu se totiž trefil sokolovský Machek a v 79. minutě snížil na rozdíl dvou branek. V závěru zápasu se prosadil ještě hostující Ševčík. Rozhodčí tak ukončil zápas za stavu 3:2 pro Viktorii.