V poslední dubnovou sobotu zavítal tým FC Viktoria U8 (r. 2008) na mezinárodní turnaj do Okříšek u Jihlavy. Tradiční turnaj, pořádaný od roku 1979, svedl dohromady 16 celků z České republiky, Slovenska a Polska. Viktoriánským nadějím se na turnaji dařilo a nakonec obsadily třetí místo.

Hráči Viktorie během 9 utkání nastříleli dohromady 29 branek a v celkovém pořadí, v konkurenci kvalitních soupeřů (např. FK Jablonec, FK Dukla Praha, Legia Warszawa, Slovan Bratislava, AS Trenčín, AC Sparta Praha, Zbrojovka Brno a další), obsadili 3. místo.
Individuální ocenění si odnesl Petr Škorpil, který byl během závěrečného vyhlášení vybrán mezi 3 nejkreativnější hráče turnaje.

"Kluci odehráli výborný turnaj a ukázali, že jsme schopni konkurovat nejlepším týmům z celé republiky i ze zahraničí. Věci, které se snažíme kluky v tréninku učit, dokáží správně a odvážně uplatnit ve hře. Medaile, které teď mají na krku, jsou zaslouženou odměnou za předvedené výkony. Celý tým, ale i naši fanoušci, si zaslouží velkou pochvalu", shrnul trenér David Šádek.

Fotogalerie