Po zisku pátého mistrovského titulu si připisuje Viktoria Plzeň i individuální úspěchy hráčů. Radim Řezník byl zvolen obráncem sezony, Jan Kopic záložníkem sezony a Michael Krmenčík poté útočníkem sezony. Gratulujeme!

Brankář sezony

Nejlepším gólmanem sezony se stal olomoucký Miloš Buchta, na druhém místě skončil Milan Heča ze Slovácka. Bronzovou pozici pak obsadil slovenský brankář ve službách Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik, který si v této ligové sezoně připsal 11 čistých kont ve 24 zápasech.

Obránce sezony

Vítězem této ankety se stal Radim Řezník! Druhé místo obsadil Václav Jemelka z Olomouce a třetí příčku Luděk Pernica z Jablonce, který od příští sezony bude hrát ve Viktorii.

Řezník spolu s Patrikem Hrošovským vyhrál nejvíce obranných soubojů (131) a i když se jedná původně o krajního obránce, několikrát zdárně zaskočil na pozici stopera. „Nejen já, ale celý tým má za sebou skvělou sezónu. Ocenění mě velmi potěšilo, ale věnoval bych ho právě týmu. Mně osobně se zaplapánbůh vyhýbala zranění, nastupoval jsem pravidelně a vždy se snažil odvést poctivý výkon. S klukama jsme navíc sehraní, takže je jedno, jestli nastoupím na kraji obrany či na stoperu. Známe se dobře a funguje nám to,“ řekl ke svému ocenění.

Záložník sezony

Šest gólů a deset asistencí. Po 28 odehraných zápasech má tuto výbornou bilanci na svém kontě Jan Kopic, nejlepší ligový záložník sezony 2017/2018. Za sebou na druhém a třetím místě nechal slávisty Josefa Hušbauer a Miroslava Stocha.

„Ocenění si vážím. Sezona nám vyšla, poděkovat bych chtěl touto cestou i trenéru Pavlu Vrbovi, který na tom má obrovskou zásluhu. Získali jsme titul a zahráli si velké zápasy na evropské scéně, které jsou pro mě osobně i ostatní v týmu vždy velkým zážitkem a zkušeností. O to větší mám radost, že nás na podzim čeká základní skupina Ligy mistrů. Pro celý český fotbal je to výborná zpráva,“ nechal se slyšet Jan Kopic.

Útočník sezony

Třináct branek, šest asistencí. I tato bilance je naprosto úžasná. Navíc, když se díky tomu jedná o nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče celé HET ligy. Řeč je o Michaelu Krmenčíkovi, který tak slaví triumf jakožto nejlepší útočník sezony.

„Mám obrovskou radost z toho, co jsme ve Viktorce dokázali. Makali jsme jako jeden tým, a i když jaro nebylo vůbec jednoduché, dokázali jsme se semknout a zvládli to. Je úplně jedno, kolik dám gólů, hlavně když Viktorka vyhrává. Když se daří týmu, daří se i mně a naopak,“ řekl viktorián, za nímž na druhém místě skončil Stanislav Tecl (Jablonec/Slavia) a lotyšský útočník Jihlavy Davis Ikaunieks.

Ligový galavečer

Ligový galevečer budete moci sledovat v neděli 27. května od 18 hodin na ČT Sport. Proběhne zde vyhlášení také anket Hráč či Trenér sezony!