Známou tvář potkávají fotbalisté Viktorie Plzeň v rámci svého srbského pobytu. U vech jídel je za naservírovanými chody přítomna četina a předevím pak umění pana Jana Leitla. Executive Chef Restaurace na Spilce dorazil do Nového Sadu s denním předstihem před fotbalovou výpravou.
Není to naí nedůvěrou v kvalitu hotelu, který je opravdu na vynikající úrovni. Vdy hotel Sole Mio hostil v minulých letech hned několik sportovních celků v čele s volejbalisty Brazílie, Itálie nebo Spojených států. Jejich kuchyně vak byla z technických důvodů několik týdnů uzavřena a otevírala se právě a s příjezdem viktoriánské výpravy. Přítomnost pana Leitla je tak pouze preventivním krokem, který se vak výrazně vyplácí i na spokojenosti hráčů, uvedl informace tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.Nad nabídkou Viktorie jsem ani chvilku neváhal. Dorazil jsem v noci z úterý na středu a od rána pak kontroloval ve potřebné. Jedná se předevím o vybavení kuchyně, kvalitu surovin ale také kontrolu teplotního řetězce jednotlivých potravin, tzn. zda se například s masem či zeleninou celou dobu procesu nakládá správně. Samotné menu jsem měl dopředu konzultováno s fyzioterapeuty Viktorie, říká zkuený mistr svého řemesla, kterého ve skladbě fotbalového menu nic zásadního nezaskočilo. Jedná se předevím o libová masa s minimem tuku, samozřejmě velké mnoství zeleniny a velmi oblíbená je v poslední době také bezlepková varianta jídel. Kdy se vak ví, jak na to, není to na chuti znát.
Hráči Viktorie si na připravených jídlech opravdu pochutnávají, českému kuchaři při odchodu na pokoj hlasitě děkují. Skvělé, díky éfe, loučil se s plzeňským kuchařem po středeční večeři Milan Petrela, kterého doplňoval také dobře naladěný Pavel Horváth. Zítra dle dohody svíčková se esti, tatarák a koleno. A máme na večer základ, smál se asistent Karla Krejčího, který vak stejně jako hráčský kádr najde na stole klasické lehčí předzápasové menu.
Jan Leitl má s Viktorií zkuenosti také přímo v západočeské metropoli. Mám na starosti přípravu slavnostních obědů, které k pohárovým utkáním neodmyslitelně patří. Jedná se o společenskou akci, při které se potkávají nejvyí představitelé obou klubů, zástupci UEFA i případné návtěvy z řad velvyslanců. V Plzni se jim vedle skvělého piva servíruje speciální menu s důrazem na lokální a sezónní potraviny, které má za cíl představit českou kuchyni v celé její bohatosti a rozmanitosti. Někdy jdu připravené menu také osobně hostům představit, ale nejsem velký řečník a nejlépe se přeci jen cítím v kuchyni, dodává usměvavý Západočech, který přiznává, e fotbalová váeň u něj teprve začíná klíčit. Upřímně na fotbale budu poprvé právě nyní při zápase s Vojvodinou. Viktorce samozřejmě jako Západočech přeji dlouhodobě, ale nikdy jsem nebyl zarytý fanda ádného sportu ani klubu. Čím víc se vak dostávám do kontaktu s hráči i zaměstnanci Viktorie, tím mám logicky blíe k nim i k jejich zápasům. Dneska budu dret palce.
Po několikaminutovém povídání míří Jan Leitl opět do svého království, aby nachystal ve potřebné na oběd i následující odpolední svačinu. Společně se mnou jsou v kuchyni tři srbtí kolegové, kteří své práci rozumějí. Spolupráce funguje, nařízeno samozřejmě mají fandit večer tomu správnému týmu, uzavírá příjemné povídání Jan Leitl.