Viktoria vyhlásila velkou soutěž pro všechny základní školy, se kterými spolupracuje. Zadání bylo jednoduché – navrhnout vzhled vlajky na Rodinnou tribunu Hitrádia FM Plus s plzeňskou fotbalovou tematikou. Hráči Jan Kovařík a LukᚠHejda pak vybrali ty nejhezčí tři.

„Nebylo moc lehké zvolit tři nejhezčí, jelikož všechny návrhy měly něco do sebe,“ řekl Kovařík, s nímž souhlasil i jeho velký kamarád Hejda: „Je to tak. Rozhodování tak chvilku trvalo, ale nakonec jsme s Kovim dokázali vybrat ty tři nejpovedenější.“

Za nejlepší vlajku byla zvolena ta z titulní fotografie článku. Nakreslili ji žáci Heinová, Vilímek, Gadač, Gaszczyk, Soupír a Perlíková ze třídy 6.B ze 33. základní školy v Plzni. Ti se tak nyní mohou těšit z toho, že jejich návrh bude vyroben a použit při domácích zápasech Viktorie na Rodinné tribuně. Navíc je čeká osobní návštěva vybraných hráčů a podepsané plakáty.

To, že 33. základní škola má velmi kreativní žáky, se potvrdilo obsazením i druhého místa v této anketě – 15 žáků třídy 5.A se podílelo na výrobě této povedené vlajky:


Jejich návrh bude vyvěšen na Rodinné tribuně, společně s podepsanými plakáty je čeká i komentovaná prohlídka Doosan Areny.

Třetí nejlepší návrh vyrobili žáci 7. třídy z 28. základní školy v Plzni a těšit se mohou na podepsané plakáty od všech hráčů a vyvěšení jejich návrhu na Rodinné tribuně:


„Chtěli bychom všem školám, které se do soutěže zapojily, poděkovat. Jejich návrhy byly opravdu podařené a jsme rádi, že je nabídnuté možnosti výher motivovaly k takové kreativitě. Již se těšíme, až budou vlajky použity na tribuně!“ vzkázal tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

K vidění budou již při nadcházejícím domácím utkání s Teplicemi, které je na programu v sobotu 1. dubna od 20:15 hodin.