V pátek 24. června 2016 zpříjemnili Jan Kopic a TomᚠHořava v rámci projektu Viktorka do škol závěr školního roku dětem z 25. Základní školy v Plzni. Oba viktoriáni v průběhu besedy odpovídali na otázky, v závěru proběhla také autogramiáda.

Hráče Plzně přivítala pětadvacátá základní škola opravdu stylově. Při příchodu do konferenční místnosti začala hrát hymna Viktorie, všechny děti se postavily a žáci, kteří měli s sebou také červenomodré šály, je zvedly nad hlavy. „Takový začátek jsem opravdu nečekal, bylo to opravdu speciální a krásné,“ říká záložník Jan Kopic.

Pak už začala beseda a viktoriáni s chutí odpovídali na všechny dotazy, které pokládali samotní žáci. „Dotazů bylo opravdu hodně. Děti se ptaly na to, jak často trénujeme, od kolika let hrajeme fotbal nebo kolik jsme dostali třeba červených karet. Nejvíc mě pobavil dotaz, jaké bych měl povolání, kdybych nehrál fotbal. Vzpomněl jsem si na dětská léta a odpověď tedy byla jasná – hasič,“ popisuje s úsměvem TomᚠHořava.

Projekt „Viktorka do škol“ byl spuštěn v roce 2015. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu. Do projektu je aktuálně zapojeno 16 základních škol z Plzně a blízkého okolí.

Fotogalerie