Na školách v Plzni, které jsou zapojené do projektu Viktorka do škol, probíhala během podzimu soutěž s názvem „Chceme tě na stadionu“. Třídy se měly vyfotit se speciálními kartičkami, které jim klub zaslal. Hrálo se o exkluzivní prohlídky stadionu vedené asistentem trenéra Pavlem Horváthem. Plzeňská legenda na začátku prosince vylosovala dvě vítězné třídy.

„Z patnácti škol přišlo téměř 60 fotografií a chtěl bych všem poděkovat za to, že se účastnily. Chtěli jsme potěšit naše fanoušky na školách rychlou soutěží a samozřejmě je také pozvat do Doosan Areny na zápasy v Evropské lize. Snad se obojí podařilo,“ říká tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Původně se měla losovat jedna prohlídka stadionu, ale Pavel Horváth se po zhlédnutí všech fotografií rozhodl ceny rozšířit. „Tolik krásných fotografií a měla vyhrát jen jedna třída. To by byla velká škoda. Nakonec jsme fotografie rozdělili na první a druhý stupeň a vylosovali jednu třídu s malými fanoušky Viktorie a jednu s trochu staršími žáky. Na prohlídku tak přijdou dvě třídy a já se na ně moc těším,“ popisuje Pavel Horváth.

Prohlídka stadionu pro obě vítězné třídy proběhne během zimní pauzy. 

 

Projekt Viktorka do škol FC Viktoria Plzeň oficiálně spustila v roce 2015. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu.