Zápasy Viktorie Plzeň se Spartou Praha mají vždy říz a často se stávají tématem nekonečných diskuzí. Vzpomeňme například vyhrocené duely sezóny 2012/13 nebo domácí zápas sezony 2015/16, který hráči Viktorie v deseti dokázali vyhrát 2:1 a celkově v něm jeho aktéři viděli dvanáct žlutých a jednu červenou kartu. Nicméně vítě, že …

Sparta má aktuálně nejdelší sérii bez prohry v sezóně. Neprohrála 8 zápasů, z čehož bylo 5 remíz v řadě.

V Plzni vyhrála Sparta naposledy v srpnu 2011 (0:2). Od té doby čtyřikrát prohrála a jednou remizovala 0:0.

Sparta Praha vyhrála venkovní ligový zápas naposledy v říjnu 2017. Celkově vyhrála 2 venkovní zápasy z 11.

V 10 z 11 posledních vzájemných ligových zápasů vždy jeden ze soupeřů udržel čisté konto.

AC Sparta Praha má ve svém kádru nejvíce cizinců ze všech týmu nejvyšší soutěže (13).

Dres Sparty oblékali v minulosti Matúš Kozáčik, LukᚠHejda, Roman Hubník, David Limberský, Aleš Čermák, Daniel Kolář, Milan Petržela a Martin Zeman. Opačně to platí pouze u brankáře Davida Bičíka, který za Viktorii odchytal 3 zápasy v sezoně 2005/06.

AC Sparta Praha vstřelila v letošní sezoně nejvíc branek ze standardních situací (16), Viktoria Plzeň jich ovšem ze standardních situací obdržela suverénně nejméně (1).

Společně se Slováckem je Sparta Praha remízovým králem ligy, na svém kontě jich má 9.

Nicolae Stanciu je druhým nejproduktivnějším hráčem Sparty Praha (4+2), ačkoli je v týmu teprve od zimní přestávky.

Na sparanskou jedničku Florina Nitu už hráči Viktorie v letošní sezóně narazili hned ve třech zápasech proti týmu FCSB, ve kterých inkasoval 3 branky.

Současný trenér Sparty Pavel Hapal se vrátil po české ligy po devíti letech. Naposledy v domácí soutěži trénoval v sezóně 2008/09 Mladou Boleslav.

Costa Nhamoinesu (Zimbabwe), Semih Kaya (Turecko), Tal Ben Chaim (Izrael) a Guélor Kanga (Gabon) jsou jedinými zástupci svých zemí v HET lize.