Viktoria Plzeň dokázala ve třetím kole HET ligy znovu zvítězit s čistým kontem. Sigmu Olomouc porazila 1:0 a jako jediná zůstává v letošním ročníku stoprocentní.

„Dnes to bylo naprosto vyrovnané utkání, zápas, který mohl vyhrát kdokoliv. V závěru jsme měli možná více štěstí, když jsme vstřelili branku. My i soupeř jsme měli gólové příležitosti. Co se týká dramatičnosti, byl zápas pro fanoušky určitě zajímavý. Olomouc tady odehrála velice dobré utkání a my jsme horko těžko získali tři body,“ hodnotí zápas trenér Pavel Vrba.

O poločasové přestávce musel být pro zranění vystřídán obránce LukᚠHejda. „Zítra brzy ráno jde na magnetickou rezonanci, která prozradí víc. Momentálně nevíme žádné podrobnosti,“ krčí rameny trenér.

V utkání mohl použít dva uzdravené hráče. „Limberský i Pilař nám určitě pomohli. Jsem rád, že David patřil k jistotě v defenzivě, Pilař oživil hru a dal gól, co víc si přát. Těší mě, že tito dva hráči, kteří marodili, zvládli utkání na výbornou,“ říká Vrba. „Připraveného jsme měli i Matúše Kozáčika, nicméně jsme nechtěli jít do rizika. Zlepšuje se stav i Romana Hubníka, který se pomalu zapojuje do tréninků,“ dodává.

Plzeň prožívá téměř ideální start do sezóny. „Když se budeme bavit o počtu získaných bodů nebo gólů v naší síti, můžeme mluvit o ideálu. Všichni ale viděli, že dnes to ideální nebylo,“ uvědomuje si Pavel Vrba.

Fotogalerie