FC Viktoria Plzeň má za sebou úspěšný vstup do nové sezony Synot ligy, když porazila v Doosan Areně SK Slavii Praha 2:1. Góly Západočechů vstřelili Kolář a Mahmutovič, v závěru zápasu snížil Škoda.


„Byl to těžký zápas, který jsme si sami zkomplikovali zbytečným gólem. Nicméně vyhráli jsme, máme tři body a vstoupili jsme do sezony dobře,“ hodnotí utkání záložník Ondřej Vaněk.

Na obou týmech bylo vidět, že hrají první zápas sezony a oba brankáři tak po chybách museli několikrát vytahovat skvělé zákroky. „Dnes jsem si docela zachytal. Udělali jsme pár chyb v obraně, ale až na jednu střelu jsme vše zvládli. Hlavní je, že jsme týmovým výkonem dokráčeli k vítězství,“ říká brankář Matúš Kozáčik.

Vítězný gól dal Aidin Mahmutovič, který se prosadil hlavou a Viktorii tak zařídil výhru. „Jsem rád, že jsem to dal. Dostal jsem moc pěkný centr a pak už to bylo vcelku snadné. Tři body jsou doma, s tím jsme do zápasu všichni šli,“ popisuje bosenský útočník.

Za první výhrou sezony hnalo domácí hráče více než 11 tisíc fanoušků, kteří dorazili v pátek vpodvečer do Doosan Areny. „Atmosféra byla úžasná, ostatně jako vždy. Fanoušci dělají pro nás hodně moc, ani si to možná neuvědomují. Každé vítězství v Doosan Areně je zásluhou nás všech,“ sklání poklonu Ondřej Vaněk. 

Hráči Plzně mají nabitý program. V pondělí ráno odlétají do Izraele a v úterý večer se v Tel Avivu utkají s domácím týmem Maccabi. „Generálka na boje o Ligu mistrů nám vyšla, v Izraeli chceme uspět a uděláme pro to všechno. Teď musíme nabrat síly a v úterý na ně vlétnout,“ uzavírá Matúš Kozáčik.

Fotogalerie