V neděli 12. dubna odehraje Viktoria utkání 23. kola Synot ligy proti Zbrojovce Brno. Jako tradičně si fanoušci před utkáním budou moct zakoupit bulletin Viktorián, který kromě rekapitulace posledních zápasů západočeského celku, představení soupeře z jihomoravské metropole nebo aktuálních výsledků mládežnických družstev nabídne profilový rozhovor s viktoriánem tělem i duší - Zdeňkem Bečkou.

Asistent trenéra Miroslava Koubka připomene všem fanouškům svou fotbalovou kariéru. „Zahrát si ligu je snem každého kluka, který odmala hraje fotbal. Nám se v třiadevadesátém roce povedlo postoupit z druhé ligy do první, ale na můj první zápas v nejvyšší soutěži moc rád nevzpomínám. Sice jsme hráli doma se Slavií a měli jsme vyprodaný stadion, ale já asi v šestašedesáté minutě dostal druhou žlutou kartu a musel jít pod sprchy. Utkání jsme nakonec prohráli 0:2. Byl to ale můj první ligový zápas a ten zkrátka člověku utkví v paměti,“ říká Zdeněk Bečka

Řeč přijde rovněž na jeho přechod z hrací plochy na trenérskou pozici. „Studovat „A“ licenci, což je vlastně druhé nejvyšší trenérské vzdělání, jsem začal ještě v Opavě. Byl jsem domluvený s panem Michálkem, který ve Viktorii dělal šéftrenéra mládeže, že bych se mohl během určité doby zapojit do trénování v Plzni. Když mi bylo 34 let, tak jsem se v Počernicích zranil, absolvoval jsem operaci kolene a rozhodl se, že v profesionálním fotbale už nechci pokračovat. Zavolal mi pan Michálek a řekl, že by chtěl, abych v Plzni působil na trenérské pozici. Začal jsem tedy dělat hlavního trenéra u nejstarších žáků. Pana Michálka pak povolali k prvnímu týmu a já v té době už studoval trenérskou profilicenci. Takže jsem nastoupil na pozici šéftrenéra mládeže a zároveň trenéra týmu do devatenácti let,“ popisuje současný asistent trenéra Viktorie Plzeň.

Kompletní rozhovor s plzeňským patriotem najdou všichni příznivci červeno-modrých barev v bulletinu Viktorián. Magazín lze zakoupit u kolportérů v areálu Doosan Areny za 19,- Kč. Bulletin je slosovatelný, vyhlášení soutěže, ve které bude tentokrát možné vyhrát věcné ceny z plzeňského Viktoria shopu, proběhne o poločasové přestávce přímo u hřiště.