Viktorii Plzeň čeká v prvním domácím ligovém utkání na jaře souboj s Jihlavou. Vysočina se sice nachází na spodku tabulky, dostatečným varovným prstem je ale její poslední vítězství 1:0 nad Slavií. I proto se Martin Zeman s Michaelem Krmenčíkem shodli, že nepůjde o nic jednoduchého.

„Jihlava je nevyzpytatelný soupeř. My ale budeme chtít doma zvítězit. Chci pozvat všechny lidi, aby dorazili a bylo nás co nejvíce,“ přeje si Michael Krmenčík před pondělním utkáním. „Vysočina obrala Slavii o body, nečeká nác tedy nic jednoduchého. Určitě nám nenechá svou kůži zadarmo. Musíme se připravit na důležitý zápas, který nás zase může přiblížit titulu,“ doplňuje Martin Zeman.

Že Jihlava opravdu nenechává svou kůži zadarmo, to se ukázalo již v prvním vzájemném utkání, kdy Viktoria rozhodla o výhře 2:1 až v samotném závěru zápasu. „Bylo to těžké a očekávám to podobné i v pondělí. Doufám ale, že tentokráte budeme mít celý zápas pod kontrolou,“ říká Zeman. „Zápasy proti týmům ze spodku tabulky jsou těžké. Bojují o záchranu a potřebují body. Určitě se budou snažit nás porazit, bude to pro ně velká motivace, ale my jim to nesmíme dovolit,“ ví Krmenčík.

Také záložník s číslem 9 by rád všechny pozval do Doosan Areny: „Budeme potřebovat podporu. Proti Partizanu byla skvělá, cítili jsme ji v zádech a doufám, že to tak bude pokračovat. My zase chceme našim fanouškům dělat na hřišti radost.“