FC Viktoria Plzeň úspěšně vstoupila do základní skupiny Evropské ligy, když v Doosan Areně porazila FC Dinamo Minsk 2:0. Západočeši běloruského soupeře po celý zápas přehrávali a po utkání mohli s více s téměř jedenácti tisíci diváků slavit vítězství. O branky se postarali TomᚠHořava a střídající Milan Petržela.


„Zaslouženě jsme vyhráli a byli jsme lepší než Dinamo. Ze začátku zápasu jsme se sice hledali a vázla nám kombinace, ale postupem času jsme se do toho dostali, vytvářeli jsme si šance a měli hru pod kontrolou. Můj gól nám pomohl, Dinamo muselo otevřít hru a pak přidal další branku Milan Petržela,“ hodnotí utkání střelec první branky TomᚠHořava. „Narazil jsem si Rajtym balon, se štěstím se ke mně míč vrátil, povedlo se mi to přehodit na levou nohu a o tyčku poslal balon do brány,“ popisuje druhou branku Petržela, který ani nevěděl, že při přebírání balonu nasadil obránci housle. „Opravdu? No vidíte, tak to bylo pro diváky ještě hezčí,“ dodává s úsměvem záložník Viktorie.

Viktoria byla jasně lepším týmem a hru soupeře měla přečtenou. Vše důležité se tak odehrávalo především před branou Dinama Minsk. „Takový zápas jsme očekávali. Měli jsme dobrou přípravu na videu a myslím, že hosty jsme k ničemu vážnějšímu nepustili,“ říká středopolař Plzně.

Po příchodu trenéra Karla Krejčího viktoriáni ještě nedostali gól a z pěti utkání mají skóre 13:0. „Nula vzadu je důležitá, je to nᚠpátý zápas v řadě bez inkasovaného gólu, takže jen tak dál,“ doplňuje Hořava. „Musíme všichni poctivě bránit, vracet se a pracovat jako tým. Věříme, že góly dáme, a když žádný nedostaneme, tak to bude všechno parádní,“ zamýšlí se Petržela.

Lepší vstup si Viktoria snad ani nemohla přát a 10 784 diváků domů určitě odcházelo spokojeno. „S výhrou jsme samozřejmě spokojeni, hodně kvůli divákům, protože nás chodí podporovat. Ze začátku sice byli vlažní, ale pak se rozjeli. Hodně atmosféře na stadionu pomohl první gól. Divákům opět patří velký dík, je to další společné vítězství,“ uzavírá Milan Petržela.

V dalším utkání Evropské ligy se Viktoria představí 1. října na hřišti španělského Villarrealu, který do soutěže vstoupil nečekanou prohrou 1:2 s Rapidem Vídeň. 

Fotogalerie