Radost z postupu do osmifinále Evropské ligy kalí smutná událost, která se udála během odvetného utkání s Partizanem. V hledišti i přes rychlou lékařskou pomoc zemřel jednasedmdesátiletý fanoušek Viktorie. Klub by chtěl vyjádřit celé rodině upřímnou soustrast.

Fanouška Viktorie postihla v průběhu prvního poločasu náhlá zástava oběhu. „Během každého zápasu je na stadionu vždy přítomná záchranná služba i lékaři, takže pomoc byla přivolána velmi rychle. Nejprve se o resuscitaci pokusili přítomní městští strážníci, následně i lékaři. Přes veškerou snahu se však bohužel nepodařilo muže zachránit,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Je to velmi smutná událost, která nás všechny zasáhla. Samotní hráči se o všem dozvěděli bezprostředně po konci utkání a v kabině měli hned jasno – vítězství i následný postup věnují památce zesnulému fanouškovi,“ dodal. 

„Rodině a známým bych chtěl za celou kabinu vyjádřit upřímnou soustrast. Určitě by měl z našeho postupu velkou radost, tak mu jej tam nahoru posíláme,“ uvedl kapitán týmu Roman Hubník.

Pan Stanislav fandil červenomodrým barvám přes padesát let. Nevynechal prakticky žádný domácí zápas a by u toho, když Viktorka hrála s Bayernem Mnichov v 70. letech i v roce 2013, zažil s klubem všechny velké úspěchy i doby, kdy se nedařilo.

Stanislave, odpočívejte v pokoji!

Památku zesnulého fanouška uctí klub minutou ticha před pondělním ligovým zápasem s Jihlavou (17:00).