Výběr do 21 let trenéra Pavla Horvátha třetiligovou domažlickou Jiskru sice porazit nedokázal, podal ale snaživý výkon a v některých momentech dokázal, že s týmem z ČFL může držet krok. Přátelské zápasy sehráli i dorostenci – výběr U19 remizoval s Mladou Boleslaví, výběr U17 si pak poradil s týmem krajského přeboru Vejprnicemi.

„Po počáteční nervozitě, kdy si kluci nebyli jistí tím, že se silově můžou tomuto soupeři rovnat, se to zlepšilo a ve druhé půli jsme měli hodně dobré situace,“ hodnotí průběh utkání juniorky s Domažlicemi Pavel Horváth. „Bohužel jsme je neproměnili. Domažlice si také něco vytvořily a první gól daly zhruba deset minut před koncem po rohovém kopu. Druhý přidaly v závěru zápasu po naší ztrátě míče ve středu hřiště,“ popsal trenér týmu.

S výkonem byl i přes porážku poměrně spokojený. „Někteří si dokázali, že se soupeřem z ČFL (třetí nejvyšší soutěže) mohou hrát. V pátek nás čeká další přátelské utkání, se Sokolovem. S klukama si o dnešku promluvíme a řekneme si, co jsme udělali špatně a co dobře, abychom se na soupeře připravili,“ dodává Pavel Horváth.

FC Viktoria Plzeň U21 – TJ Jiskra Domažlice 0:2
Branky:
82. Průcha, 90. Roubal

Sestava Plzně: Sváček – Debellis (55. Kadar), Teršl, Vacovský, Vukajlovič (55. Skála) – Rychnovský, Kule (55. Suchý), Mudra, Kulhánek (65. Debellis) – Kopřiva – Sedláček.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dorostenci U19 hráli hned po juniorce v Luční ulici přátelské utkání se stejně starými hráči Mladé Boleslavi. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a skončilo remízou 1:1. „Soupeř byl důrazný a hrál rychlý fotbal,“ všiml si trenér Plzně Jiří Kohout. „Zápas byl vyrovnaný s několika zajímavými momenty na obou stranách.“

Viktoriány mohou mrzet neproměněné šance, které měli Čihák, Pfeifer a útočník Arzberger. „Soupeř ale zase trefil tyč. Bylo to velmi dobré přípravné utkání,“ uzavřel Kohout hodnocení zápasu.

FC Viktoria Plzeň U19 – FK Mladá Boleslav U19 1:1
Branka Plzně: Vais z penalty

Sestava Plzně: Šampalík – Svoboda, Šastný, Čihák, Bartůněk (60. Holík) – Řezáč (46. Petr), Pavlík – Vilček (46. Pihrt), Vais, Pfeifer – Kepl (60. Arzberger).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mladší dorostenci U17 se proti týmu krajského přeboru mužů ujali rychlého vedení, když se chytrým lobem trefil Patrovský. Další šance dokázali viktoriáni opět přetavit v gól, v 17. minutě skóroval po rychlé akci Němec a o chvíli později pěknou střelou k tyči ze střední vzdálenosti dával na 3:0 Zajíček. Vejprnice snížily ve 30. minutě z penalty.

Ve druhém poločase tempo utkání opadlo, po nedorozumění brankáře a obrany dokázaly Vejprnice snížit na rozdíl jediné branky. „V naší hře chyběl pohyb, nabídka a také jsme se potýkali s technickými nedostatky,“ nelíbilo se kouči Jiřímu Žilákovi. Gólový účet už ale rozšířili jen Plzeňané, konkrétně Němec, jenž dával na konečných 4:2.

„Pozitivně bych hodnotil především první část úvodního poločasu, kde se nám dařilo přenést dobré věci z tréninkového procesu do utkání. Naopak druhý poločas se nám herně nevydařil,“ doplnil Žilák.

FC Viktoria Plzeň U17 – SK Slavia Vejprnice 4:2
Branky Plzně: 2. Patrovský, 17. a 64. Němec, 26. Zajíček