Dorost U16 veze ze Slavie tři body

Utkání se hrálo na těžkém terénu. V prvním poločase hosté svého soupeře pouštěli do šancí po chybách v rozehrávce a středu hřiště. Přestože viktoriáni vstřelili dvě branky, tak nemohli být spokojení s herním projevem. Ve druhém poločase se sestava prostřídali a hra se zlepšila. „Škoda nevyužitých šancí. Kluky můžeme pochválit za druhý poločas, ve kterém předvedli velkou bojovnost. Vítězství si vážíme, dodá nám klid do další práce,“ hodnotí utkání trenér Radek Schveinert.

SK Slavia Praha U16 - FC Viktoria Plzeň U16 0:3 (0:2)

FC Viktoria Plzeň U16: Mařík – Brož, Míka, Uzlík, Heller, Kraml (70. Kramer), Zajíček, Štursa (41. Klán), Klich (58. Žižka), Remiáš, Kepl
Branky: 11. Remiáš, 36. Kepl, 51. Remiáš


Sedmnáctka v zápase na Slavii zbytečně chybovala

V úvodu utkání si hosté vytvořili mírný tlak a dobře kombinovali. Tempo se začalo stupňovat a soupeře viktoriáni zatlačili k pokutovému území. Vytvořili si několik dobrých příležitostí, ve kterých ale brzdila Plzeň nepřesnost v zakončení. Slavia se do kombinační hry příliš nedostávala, ale po jednoduchém založení svých akcí byla vždy důrazná, získávala tak míč a jako první se dostala do vedení. Velkou chybu v rozehrávce potrestala rychlým kontrem. Viktorii se sice podařilo srovnat, když centr Kapuscinského na dvakrát zužitkoval Graiciar. Nicméně soupeř šel znovu do vedení, když si poradil s nabídnutou příležitostí po nepovedené malé domů.

Ve druhém poločase nekombinovali hosté již tak dobře, ale z hráčů byla cítit vůle výsledek otočit. Znovu však udělali Plzeňští fatální chybu a soupeř znovu nemilosrdně trestal. Před koncem utkání ještě korigoval Brudna, kdy zakončoval přetažený centr. V závěrečných minutách vložili viktoriáni všechny síly do útoku, ale hra připomínala spíše malou válku. V této fázi chyběl klid. Ještě jedna velká příležitost však přišla, ale zůstalo jen u nepřesné střely do boční sítě.

„Zápas poznamenaly tři hrubé chyby, které Slavia dokázala potrestat. Nᚠvýkon nebyl špatný a zejména z prvního poločasu jsme mohli vytěžit výrazně víc. Soupeř byl výborně připravený na naši hru a svou trpělivostí a kvalitním řešením nabídnutých šancí utkání dotáhl do vítězného konce. Musíme se z těchto situací poučit a zkušenosti z takto vedených utkání použít do další práce,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.

SK Slavia Praha U17 - FC Viktoria Plzeň U17 3:2 (2:1)

FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Svoboda (52. Holík), Kapuscinský, Kadar, Ryška – Petr, Pohry, Vais (56. Řezáč), Vilček (72. Buranský), Graiciar, Arzberger (65. Brudna)
Branky Viktorie: 28. Graiciar, 69. Brudna

Nejstarší dorost remizoval v Pardubicích

Povedený začátek utkání korunovali hostující hráči brankou. Po přenesení hry Bočkem a centru Debellise si míč do vlastní branky srazil Řehák. Domácí byli zaskočeni obdrženou brankou, ale Viktoria se do tlaku nedostala. Vytvářela veliké množství nevynucených ztrát a k mezihře na útočné polovině se téměř nedostala. Pardubice si však šance také nevytvářely. Standardní situace hosté spolehlivě ubránili. Až ve 40. minutě Huf vystřelil z veliké vzdálenosti a zaskočil brankáře Sváčka. Ve 43. minutě domácí vstřelili druhou branku. Stejný hráč se uvolnil ve středu hřiště a přesnou střelou k tyči skóroval podruhé.

Do druhého poločasu šli plzeňští s cílem zpřesnit hru a také zlepšit pohyb bez míče a důraz v osobních soubojích. Pardubice měly možnost vstřelit třetí branku, ale Sváček při hlavičce Hufa dobře zasáhl a Vacovský se nejprve nechal přetlačit v souboji, ale následně svoji chybu napravil a odvrátil míč mířící do branky hlavou. Od 60. minuty si hosté vytvořili převahu. Začali mnohem rychleji pracovat s míčem a zpřesnili kombinaci. Výsledkem byly šance Končala, Kulhánka a Havla, ale nedařilo se přesně zakončit. Až v 79. minutě zaslouženě vyrovnal Mudra. V závěru oba týmy chtěly dosáhnout na vítězství, ale viktoriáni při dobrých průnicích do vápna nebyli přesní ve finální přihrávce a domácí útočníky uhlídali především při standardních situacích, kterých měly Pardubice veliké množství.

Fotbal Pardubice U19 - FC Viktoria Plzeň U19 2:2 (2:1)

FC Viktoria Plzeň U19: Sváček, Debellis, Krušina (63. Končal), Vacovský (76. Mudra), Novák, Skála, Hašek (46. Kulhánek, Boček, Průcha, Svoboda (46. Havel), Matějka.
Branky Viktorie: 9. vlastní, 79. Mudra

Fotogalerie