Dorostenci Viktorie zůstali o uplynulém víkendu neporaženi. Ve všech třech domácích zápasech neinkasovali více než jeden gól. Nejúspěšnější kategorií se stali nejmladší dorostenci, kteří nedali Sokolovu šanci a v každém z poločasů dokázali rozvlnit sí svého soupeře čtyřikrát.

Dorost U16 přejel Sokolov

V úvodu utkání pomohla Viktorii rychle vstřelená branka po individuální akci Štursi. Vzápětí dokázali domácí zvýšit po krásné křídelní kombinaci, kdy zakončoval na zadní tyči Remiáš. Hosté se dostali do jediné šance díky nedůslednosti viktoriánů v obraně. Do poločasové přestávky ještě dvakrát skoroval Klán, první branku vstřelil po dobrém náběhu mezi stopery a druhou po dohrání odraženého míče. Druhý poločas začali viktoriáni opět rychlou brankou, po rychlém kontru skóroval Kepl. Hostům se podařilo prosadit z pokutového kopu. Po rychlém brejku z levé strany zvýšil stav utkání povedenou akcí Kraml. Poslední dvě branky padly po přečíslení hostující obrany, kdy se trefili Bartůněk a Uzlík.

„Soupeře jsme přehrávali a prosadili se i brankově. Nedařilo se nám výrazné držení míče v utkání. Máme stále co zlepšovat,“ hodnotí utkání trenér Radek Schveinert.

FC Viktoria Plzeň U16 - FK Baník Sokolov U16 8:1 (4:0)

FC Viktoria Plzeň Z16: Novák – Brož (33. Král), Míka (41. Kraml), Uzlík, Heller, Patrovský, Zajíček, Štursa (41. Bartůněk), Plecitý (41. Klich), Remiᚠ(41. Žižka), Klán (41. Kepl)
Branky Viktorie: 7. Štursa, 9. Remiáš, 20., 28. Klán, 45. Kepl, 62. Kraml, 70. Bartůněk, 76. Uzlík

Sedmnáctka otočila zápas se Sokolovem

"Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a odčinit kvalitním výkonem a vítězstvím minulou porážku na Slavii. Do utkání jsme si dali několik úkolů, které nám měly pomoci ke splnění cílů. Rychlá kombinace, kolmé přihrávky a náběhy do volných prostorů byly těmi základními. Bohužel naše hra tyto činnosti po většinu utkání postrádala. Když se k tomu přidalo několik technických nepřesností, byla naše hra opravdu špatná," hodnotí trenér Martin Kastner. "Takto nelze přistupovat k dalším utkáním! Pro hráče se musí stát motivací jejich výkon i výkon celého týmu. Nesmí být určujícím faktorem, proti komu nastupují. Z herního projevu jsme velice zklamaní," dodává trenér Kastner.

FC Viktoria Plzeň U17 - FK Baník Sokolov U17 2:1 (0:1)

FC Viktoria Plzeň: Valeš – Svoboda (46. Holík), Kadar, Ryška, Brudna (70. Buranský) – Řezáč (46. Petr), Pihrt, Kocourek ( 46. Vais) – Vilček, Mašek (46. Hykš), Arzberger (60. Pffeifer)
Branky Viktorie: 69. Ryška, 78. Vais

Nejstarší dorostenci remizovali se Zlínem

Hosté šli již ve 4. minutě do vedení, kdy si po křídelní akci míč do vlastní branky srazil Debellis. Po vstřelené brance se Zlín zaměřil především na obrannou činnost a rychlé protiútoky. Viktoria si sice vytvořila převahu, ale snaha končila před pokutovým územím. Do šance se dostal Novák a také Krušina, ale jejich snaha k vyrovnávací brance nevedla. Naopak hosté po jednom z protiútoku nastřelili tyč domácí branky.

Ve druhém poločase si viktoriáni vytvořili výraznou převahu. V pokutovém území se ale dlouho nedokázali prosadit. Zlín ještě po přímém volném kopu nastřeli břevno. Až v poslední desetiminutovce, kdy měli domácí možnost zahrávat sérii rohových kopů, se dočkali vyrovnání. Končal vystihl rozehrávku hostů a při pokusu o zakončení byl faulován. Nařízenou penaltu proměnil Matějka. Otočit skóre ve prospěch Plzně mohl ještě Havel. Jeho střela skončila na tyči hostující branky a Matějkova dorážka byla již z ofsajdu.

„Vzhledem k převaze, kterou jsme si vytvořili, je pro nás remíza ztrátou. Ve finální fázi a efektivitě našeho snažení se musíme zlepšovat,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.

FC Viktoria Plzeň U19 - FC Fastav Zlín U19 1:1 (0:1)

FC Viktoria Plzeň U19: Sváček - Krušina (64. Končal), Vacovský (80. Havel), Novák, Skála, Průcha, Boček, Kopřiva (70. Mudra), Debellis, Matějka, Kulhánek (58. Hašek)
Branka Viktorie: 83. Matějka

Fotogalerie