O uplynulém víkendu sehrály své zápasy pouze výběry do šestnácti a sedmnácti let. Ve svých duelech na půdě Sparty Praha však oba plzeňské týmy prohrály. Nejstarší dorostenci U19 budou nuceni kvůli rozsáhlému onemocnění v týmu Pardubic odehrát své utkání v náhradním termínu.

Šestnáctka prohrála se Spartou Praha

„V prvním poločase měla herně navrch Sparta. Trvalo nám delší dobu, než jsme si zvykli na tempo utkání. Pod tlakem se nám nedařila kombinace, ale přesto jsme si vytvořili náznaky šancí. Úspěšní v koncovce jsme však nebyli. Domácí měli také příležitosti, vedení se ujali ve 38. minutě, když se trefil Fišl z přímého volného kopu,“ rekapituluje první půli trenér Jiří Žilák.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Štursa a Šulc se dostali do dvou úniků, ale zakončit se nám nepodařilo. Ve 48. minutě využili domácí naší nedůslednosti v pokutovém území a zvýšili na 2:0. Vstřelená branka na nás dolehla a domácí již pohodlně dovedli utkání do vítězného konce. V 66. minutě třetí banku Sparty vstřelil Alexandr,“ dodává trenér mladšího dorostu.

„Sparta byla v zápase lepším týmem a zaslouženě vyhrála. Zkušenosti z tohoto zápasu jsou pro nᚠtým velice přínosné,“ hodnotí Žilák.

AC Sparta Praha U16 - FC Viktoria Plzeň U16 3:0 (1:0)

FC Viktoria Plzeň U16: Novák, Heller (63. Brož), Uzlík, Bartůněk, Hranáč, Kraml, Šulc, Štursa, Kepl (41. Patrovský), Remiᚠ(56. Žižka), Plecitý (72. Klich)

Ani tým U17 na Spartu nestačil

„Utkání se od prvních minut hrálo ve vysokém tempu a hra se velmi rychle přelévala, nicméně si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat výraznější příležitost. Nám se dařilo rozehrávat a držet míč v kombinaci, ale Sparta svým pohyblivým blokem dobře zahušovala prostor a z nepřesností pak plynulo velké množství ztrát. Soupeř se pokoušel o bleskové kontry, které byly vždy nebezpečné, ale obrana si s nimi poradila. Rychlá a přímočará hra Sparty budila respekt, větší šanci si však během prvního poločasu nevypracovali. Naší největší příležitost jsme neproměnili v závěru poločasu, kdy jsme nedokázali zasáhnout míč před odkrytou brankou,“ říká k prvnímu poločasu trenér Martin Kastner.

„Ve druhém poločase na nás soupeř vysunul pressink a tak z části naboural naší rozehrávku. I přes to jsme dokázali rozehrát několik povedených akcí, které bohužel končily před finální fází. Svou velkou šanci pak Sparta nevyužila a my jsme se začali tlačit více před soupeřovu branku. Bohužel však přišel penaltový střet na hranici našeho pokutového území a Sparta šla po proměněném pokutovém kopu do vedení. V závěru jsme si ještě vypracovali dvě dobré příležitosti a Spartu zatlačili, ale na vstřelení branky to nestačilo,“ popisuje plzeňský trenér.

„V utkání jsme předvedli dobrý výkon, tudíž nás porážka velmi mrzí. Je nutné si však přiznat, že pokud chceme vítězit v takto těžkých utkání, musíme výrazně zapracovat na produktivitě a efektivitě ve finální fázi,“ hodnotí Kastner.

AC Sparta Praha U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:0 (0:0)

FC Viktoria Plzeň U16: Valeš – Holík (66. Brudna), Svoboda, Čihák, Ryška – Petr, Řezáč (60. Arzberger), Vais – Pffeifer, Graiciar, Vilček

Fotogalerie