Dorostenci Viktorie plzeň sehráli o uplynulém víkendu standardní počet tří zápasů. Mladší dorostenci excelovali na půdě Sokolova, který dvakrát shodně porazili 5:0, starší dorost vyhrál na vlastní půdě nad Bohemians Praha 1905 o dvě branky.

Nejmladší dorostenci si v Sokolově zastříleli

„V Prvním poločase jsme drželi míč. Domácí se snažili o rychlé protiútoky, ale do zakončení se až na první minutu nedostali. My jsme se nemohli dlouho střelecky prosadit. Až ve 32. minutě se trefil Štursa a o čtyři minuty později Kepl. Ve druhém poločase jsme přidali další branky a ve hře jsme dominovali ještě výrazněji než v poločase prvním,“ rekapituluje jednoznačný průběh zápasu trenér Jiří Žilák.

FK Baník Sokolov U16 - FC Viktoria Plzeň U16 0:5 (0:2)

Branky Viktorie: 36., 49. Kepl, 32. Štursa, 60. Žižka, 70. Hranáč
FC Viktoria Plzeň U16: Mařík, Brož, Hranáč, Uzlík, Bartůněk, Kraml, Šulc, Štursa, Klich (68. Němec), Kepl (63. Zajíček), Remiᚠ(52. Žižka)

I sedmnáctka vstřelila Sokolovu pět branek

„Hned od úvodních minut se nám dařilo kombinovat a dostávat se na dostřel soupeřovy branky. Navíc jsme dokázali po ztrátách okamžitě vytvářet tlak na soupeře a získávali tak míč znovu pod kontrolu. Na první branku jsme čekali do 15. minuty. Od této chvíle jsme měli utkání pevně pod kontrolou a nedovolili soupeři žádnou nebezpečnou příležitost. V dalším průběhu se nám po pohledných akcích podařilo ještě čtyřikrát skórovat. Zápas jsme zvládli po herní i výsledkové stránce a budeme na něj chtít navázat v dalším utkání proti Hradci,“ hodnotí trenér Martin Kastner.

FK Baník Sokolov U17 – FC Viktoria Plzeň U17 0:5 (0:2)

Branky Viktorie: 2x Čihák, Řezáč, Vais, Pffeifer
FC Viktoria Plzeň U17: Hrachovec – Holík (55. Kadar), Čihák, Svoboda, Ryška (55. Brudna) – Petr, Řezáč, Vais – Pffeifer, Graiciar (61. Buranský), Vilček (49. Pihrt)

Dorost U19 porazil doma Bohemians

„Zápas s Bohemkou se pro nás vyvíjel velmi dobře. Pomohla nám úvodní branka po krásné střele Rychnovského ze 17. minuty. Druhý gól přidal Matějka po pěkném centru Havla, když se prosadil v pokutovém území Bohemians a střelou k tyči upravil poločasový výsledek na 2:0. I druhý poločas pro nás začal dobře, Matějka našel střídajícího Kulhánka, který se z blízka nadvakrát prosadil - 3:0. Bohemians vstřelili v závěru čestnou branku po povedené kombinaci, ale zasloužené vítězství jsme si již vzít nedali,“ rekapituluje trenér Jiří Kohout.

FC Viktoria Plzeň U19 – Bohemians Praha 1905 U19 3:1 (2:0)

Branky Viktorie: Rychnovský, Matějka, Kulhánek
FC Viktoria Plzeň U19: Luhový – Skála, Vacovský, Novák, Rychnovský – Suchý, Průcha – Havel (46. Kulhánek), Mudra (76. Pavlík), Hašek (74. Debellis) – Matějka (87.Pinc)