O uplynulém víkendu dohrávaly jedny z posledních utkání svých soutěží dorostenecké týmy Viktorie Plzeň. Zatímco mladší dorostenci z vlastního hřiště nedovolili odvézt Liberci ani bod, starší dorost nestačil na domácí Dynamo České Budějovice.

Dorost U16 zničil Liberec i díky čtyřem brankám Kepla

Ve 2. minutě jsme se dostali do vedení, když se poprvé v utkání s trochou štěstí trefil Kepl. V průběhu první půlhodiny bylo k vidění na obou stranách množství akcí, které často končily šancemi s neefektivním zakončením. Povedl se nám vstup do druhého poločasu. Kepl ve 43. minutě vstřelil druhou branku a hru jsme ovládli. V 63. minutě vstřelil branku Zajíček, který umístil střelu k tyči a další dvě branky po hezkých akcích přidal opět Kepl,“ popisuje trenér nejmladší dorostenecké kategorie Jiří Žilák.

„Utkání bylo hrané ve velikém horku a stálo nás hodně sil. Již v prvním poločase jsme mohli získat vyšší náskok, ale v koncovce jsme si nepočínali dobře. Ve druhém dějství se finální fáze zjednodušila, zlepšila a více jsme stříleli. Vítězství je zasloužené. Potěšující je týmový projev, ale také řada individuálních výkonů. Za zmínku stojí střelecké skóre Kepla, který se trefil čtyřikrát,“ hodnotí Žilák.

FC Viktoria Plzeň U16 - FC Slovan Liberec U16 5:0 (1:0)

Branky: 2., 43., 70. a 71. Kepl, 66. Zajíček
FC Viktoria Plzeň U16: Mařík, Brož, Hranáč, Míka, Bartůněk, Kraml, Štursa (55. Zajíček), Uzlík, Klich (60. Němec), Kepl (71. Žižka), Heller

I sedmnáctka přehrála Liberec

„Do utkání jsme vstoupili velice úspěšně. Hned z první standardní situace jsme ve 2. minutě vstřelili branku a to po velmi povedeném signálu. I nadále byla naše aktivita výrazná a v ofenzivě jsme byli velice nebezpeční. Přidali jsme během zbytku prvního dějství ještě dvě branky. Ne vše však bylo v utkání správně, zejména v laxním a lehkovážném přístupu v rozehrávce a výstavbě hry jsme udělali několik zbytečných ztrát, které sice soupeř nedokázal potrestat, ale museli jsme několikrát řešit nebezpečné situace v podčíslení. Ve druhém dějství jsme opět ve hře dominovali hlavně směrem dopředu, ale vytěžili již jen jednu branku. Závěr utkání pak začal ztrácet tempo a i potřebnou kvalitu. Svůj vliv na to mělo i velmi teplé počasí, které určitě hráčům bralo síly,“ rekapituluje zápas trenér Martin Kastner.

„Utkání jsme zvládli velmi dobře, především díky skvělému vstupu. Hráčům lze vytknout horší koncentraci v situacích, ve kterých jsme soupeři darovali zisk míčů v blízkosti pokutového území a dále pokles aktivity v závěru utkání. Ne vždy bude výsledek pro nás příznivý a hráči musí překonat nepříjemné podmínky a neupouštět od aktivní hry. Ale komplexně lze celý tým pochválit,“ hodnotí Kastner.

FC Viktoria Plzeň U17 – Slovan Liberec U17 4:0 (3:0)

Branky: 2x Graiciar, Holík, Řezáč
FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Holík (55. Šastný), Kadar, Svoboda, Ryška (50. Brudna) – Petr (55. Řezáč), Vais, Pihrt – Pffeifer (58. Arzberger), Graiciar (60. Buranský), Vilček

Nejstarší dorostenci nestačili na Dynamo

„Zápas jsme prohráli, protože jsme nedokázali proměnit množství příležitostí především v prvním poločase. Bohužel naše branka za stavu 0:0 nebyla pro ofsajd uznána a i přes nᚠtrvalý tlak v první půli a začátku druhé se do vedení dostali domácí, když proměnili rychlý protiútok. Svoje vedení domácí pečetili z pokutového kopu, další branku se jim vstřelit nepodařilo, protože další pokutový kop Šampalík vyrazil. Pro nás byla domácí branka zakletá, a proto jsme nedokázali vstřelit ani jediný gól,“ hodnotí trenér Jiří Kohout.

SK Dynamo České Budějovice U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:0 (0:0)

FC Viktoria Plzeň U19: Šampalík – Skála, Vacovský, Teršl, Rychnovský (65. Debellis) – Suchý, Pavlík – Kulhánek, Mudra (65. Kopřiva), Končal – Pinc