Zápasy pouze s týmy z hlavního města. Tak by se dal shrnout program plzeňského žactva o uplynulém víkendu. Mladší žáci přivítali na vlastním hřišti Slavii Praha, starší žactvo hostilo pražskou Duklu. Ze čtyř utkání si mladí viktoriáni odnášejí čtyři body za vítězství celku do čtrnácti let a prohře po penaltách týmu U15.

Dvanáctka podlehla Slavii Praha

Nejmladší žáci Viktorie Plzeň změřili síly s tradičním rivalem ze Slavie Praha. Atraktivní utkání vyústilo díky produktivitě pražského celku ve výhru Slavie.

„Zápas byl po celou dobu více než vyrovnaný. K vidění byl z obou stran pěkný, rychlý, fyzicky náročný a kombinační fotbal. Velký rozdíl byl ale v proměňování šancí, zatímco my jsme trefovali pouze břevna, soupeř trestal každou naší chybu,“ hodnotí trenér Jiří Sulek.

FC Viktoria Plzeň U12 - SK Slavia Praha U12 4:10

Branky Viktorie: 2x Bešta, 2x Jedlička

Na Slavii nestačili ani žáci U13

Utkání se Slavií Praha odehráli i žáci do třinácti let. Svému soupeři dokázali konkurovat pouze v první polovině zápasů. I proto slávisté nastříleli domácím Plzeňanům celkem 13 branek.

„První poločasy na obou hřištích jsme herně zvládli. Kluci poctivě plnili své úkoly směrem do obranné fáze a v držení míče byli přesní s poměrně dobrým přechodem vpřed. Také, co se týká vypracovaných brankových příležitostí, jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ve druhém dějství bohužel obě skupiny inkasovaly branky v rychlém sledu za sebou, které rapidně změnily ráz utkání. Slavia byla v těchto fázích dominantním mužstvem. Nám došly kondiční i psychické síly na větší odpor, a proto výsledek duelu vyzněl výrazným poměrem pro soupeře. Kluci zaslouží pochvalu za snahu v prvním poločase. Na toto bychom chtěli navázat v dalších zápasech. Druhý poločas nech slouží k ponaučení a větší tréninkové píli nejen v klubovém prostředí, ale také té individuální ve svém volném čase,“ hodnotí trenér Štěpán Havránek.

FC Viktoria Plzeň U13 – SK Slavia Praha U13 2:13

Branky Viktorie: Nováček, Janča
FC Viktoria Plzeň U13:
Šulc – Kožíšek, Janota, Koželuh, Pešek, Brýla, Šoul, Šimek, Janča
Štolka – Řezníček, Jílek, Renza, Drtil, Královec, Mertl, Nováček, Marko

Čtrnáctka přehrála Duklu Praha

Celek U14 přivítal na vlastním hřišti soupeře v podobě celku Dukly Praha. V utkání se Západočeši ujali vedení, které do konce zápasu potvrdili dalšími dvěma brankami a s přehledem zvítězili.

„V utkání se obě mužstva snažila útočit a pro diváky to muselo být atraktivní střetnutí. Výsledek byl dlouho otevřený, ale jsme rádi, že nakonec jsme kromě dobrého pocitu z výkonu mohli i slavit po závěrečném hvizdu. Celkově jsme se zlepšili oproti minulým zápasům v aktivitě ve finální fázi,“ říká trenér Josef Šneberger.

FC Viktoria Plzeň U14 - FK Dukla Praha U14 3:0 (1:0)

Branky Viktorie: 45. Tětek Jakub, 20. Špirk Dominik, 70. Jánský Matyáš
FC Viktoria Plzeň U14: Edelman David - Valeš Petr, Zikmund Alexandr (35. Tětek Jakub), Fišer Dominik, Vajai Josef - Ruda Martin - Janda Josef, Plzák Patrik (35. Kodýtek Matyáš) - Popovič Roman, Špirk Dominik (59. Jánský Matyáš), Kotěšovec Lukáš

Nejstarší žáci prohráli po penaltách

Ve svém zápase s Duklou Praha narazili patnáctiletí viktoriáni na kvalitního soupeře. Na branku z úvodu zápasu dokázali Západočeši zareagovat pouze vyrovnáním. Následné pokutové kopy vyzněly lépe ve prospěch týmu z hlavního města.

„Zaspali jsme v prvním poločase, udělali několik chyb v obraně a museli dotahovat jednogólovou ztrátu, protože soupeř jedno naše zaváhání potrestal. Můžeme mluvit o štěstí, že nebyl důslednější. V druhém poločase jsme si vytvořili již tlak, ale nedokázali jsme vstřelit gól ze hry,“ říká trenér Ludvík Fremut.

FC Viktoria Plzeň U15 – FK Dukla Praha U15 1:1 (0:1) PK 3:4

Branka Viktorie: 47. Uzlík (PK)
PK proměnili: Uzlík, Míka, Šulc. PK Neproměnili: Plecitý, Němec.
FC Viktoria Plzeň U15: Novák Tomáš, Jakub Král, Václav Míka, Marek Brož, David Heller, Václav Uzlík, Pavel Šulc, Michal Žižka (40. Martin Lávička), Denis Plecitý, TomᚠKepl, Adam Němec
Trenéři: Fremut Ludvík, Ladislav Novotný