O uplynulém víkendu sehrály žákovské týmy všechny utkání na hřištích soupeřů. Mladší žáci v souboji s herně vyspělými Bohemians Praha 1905 dvakrát prohráli, starší žactvo bojovalo o body na půdě Sokolova. Celkově přivezli žáci ze čtyř venkovních duelů jediný bod.

Tým U12 nestačil na Bohemians 1905

V utkání s týmem Bohemians Praha 1905 bylo k vidění celkem sedmnáct branek. Viktoriáni U12 se tentokrát nedostávali k jim vlastnímu kombinačnímu projevu, i proto odjíždí z Prahy bez bodu.

Narazili jsme na tým, s kterým jsme očekávali vyrovnaný průběh utkání. Utkání rozhodly chyby v rozehrávce a těch jsme udělali více my. Velice zřídka jsme se dostávali k naší kombinační hře. Hráčům se nedá vytknout snaha a bojovnost v utkání, ale k tomu je potřeba ještě přidat lepší kombinační hru a snížit počet chyb. Poté budeme moci pomýšlet na vítězství i s takto silnými týmy.

Bohemians Praha 1905 U12 – FC Viktoria Plzeň U12 10:7

FC Viktoria Plzeň U12:
Vaněk - Vanc, Saitz, Holík, Hendrych, Šticha, Jedlička, Uzlík, Diviš, Maxa
Ivanič - Brož, Havelka, Planeta, Nedvěd, Bešta, Karásek, Oravec

Třináctka prohrála na Bohemians

Svůj zápas s Bohemians 1905 odehráli i žáci do třinácti let. V utkání bohužel žáci ze západu Čech tahali za kratší konec provazu a z hlavního města nepřivezli ani bod.

„Domácí mužstvo vyhrálo zaslouženě. V naší hře se objevila celá řada pozitivních faktorů, nicméně dlouhodobě se ukazují nedostatky, které celkový výkon a potažmo také výsledek utkání srážejí v nᚠneprospěch. Jsme přesvědčeni, že potenciál hráčů je na vyšší úrovni než ten, který předvedli. Jde hlavně o vnímání dílčích herních situací v kombinaci se správným přístupem. V nedělním utkání se Spartou máme možnost ukázat, zda jsme si vzali z utkání s Bohemians ponaučení,“ říká trenér Štěpán Havránek.

Bohemians Praha 1905 U13 – FC Viktoria Plzeň U13 10:5

Branky Viktorie: Řezníček 2x, Šimek 2x, Drtil
FC Viktoria Plzeň U13:
Šulc – Renza, Janota, Koželuh, Brýla, Pešek, Šimek, Řezníček, Mertl
Štolka – Jílek, Patrovský, Marko, Drtil, Krátký, Královec, Janča, Marek, Brček, Šoul

Celek U14 zažil smolné utkání v Sokolově

Celek U14 nastoupil k zápasu v Sokolově v neděli 10. května. V obou poločasech bohužel mladí viktoriáni více inkasovali, než stříleli branky, z čehož pramenila prohra o dvě branky.

„V tomto utkání jsme zahráli hluboko pod naše možnosti a ani náznakem nenavázali na výkony z předešlých zápasů. Naše hra byla plná nepřesností a špatných rozhodnutí. Soupeř hrál bojovněji, srdnatěji a s daleko větším nasazením. To nám dělalo potíže při ztrátě míče. Ačkoliv se nám dařilo míč držet více, než Sokolovu šlo o neefektivní převahu bez nápadu a překvapení. Celkově lze říci, že jen málo kluků sneslo určité měřítko a jsme zklamaní. Soupeři gratulujeme k zasloužené výhře,“ říká trenér Josef Šneberger.

FK Baník Sokolov U14 - FC Viktoria Plzeň U14 3:1(1:0)

Branka Viktorie: 55. Fišer (PK)
FC Viktoria Plzeň U14: Edelman David - Kuhajda Tomáš, Zikmund Alexandr (35. Tětek Jakub), Fišer Dominik, Vajai Josef - Ruda Martin (35. Popovič Roman) - Janda Josef (35. Plzák Patrik), Kodýtek Matyᚠ- Valeš Petr, Koranda Daniel, Špirk Dominik (35. Kotěšovec Lukáš)

Patnáctka prohrála po penaltách

Nejstarší žáci se ve svém utkání v Sokolově ujali vedení. Vlivem nepodařeného závěru ale nakonec náskok ztratili a ani v následných pokutových kopech nevylepšili svůj bodový zisk ze zápasu.

„Utkání se hrálo ve vysokém tempu, čemuž dopomohl i velice kvalitní výkon arbitrů. V prvním poločase jsme si vypracovali více příležitostí ke skórování než soupeř, bohužel naše efektivita byla velice malá. Hráči byli trpěliví, zodpovědní. Plněním taktických povinností na svých postech jsme soupeře k ohrožení naší branky moc nepouštěli. Ve stejném duchu jsme pokračovali i v úvodu druhé půle. Dvacet minut před koncem utkání přestali někteří hráči plnit své povinnosti ve vztahu k taktice a soupeř začal ohrožovat naši branku. Nezodpovědnost některých hráčů přinesla vyrovnání deset minut před koncem utkání. Ze čtyř penalt jsme proměnili pouze jednu, což nesvědčí o soustředěnosti k výkonu,“ hodnotí utkání trenér Ludvík Fremut.

FK Baník Sokolov U15 – FC Viktoria Plzeň U15 1:1 (0:1) PK 3:1

Branka Viktorie: Plecitý
PK proměnil: Míka. PK neproměnili: Uzlík, Lávička, Kepl
FC Viktoria Plzeň U15: TomᚠNovák, David Heller, Václav Míka, Václav Uzlík, Marek Brož, Robin Hranáč (60. Jan Pospíchal), Pavel Šulc, Marek Patrovský (30. Michal Žižka, 68. Martin Lávička), Denis Plecitý (62. Jan Vodrážka), TomᚠKepl, Adam Němec (62. Marek Hájek)
Trenér: Fremut Ludvík