Plzeňští žáci měli o uplynulém víkendu napilno. Zatímco mladší žactvo mělo naplánovaný výjezd do hlavního města k zápasům s celkem Tempo Praha, jejich starší spoluhráči na domácím hřišti hostili České Budějovice. Ze čtyř utkání dokázali Západočeši vytěžit šest bodů za dvě venkovní výhry.

Tým U12 otočil zápas v Praze

Soupeřem se nejmladším žákům Viktorie Plzeň stal celek Tempa Praha. Ačkoli Západočeši tahali část zápasu za kratší konec provazu, nakonec se jim podařilo výsledek otočit a odvézt si z Prahy zasloužené tři body. 

„Soupeř nám dělal největší problémy v osobních soubojích, které jsme po většinu prvního poločasu prohrávali. V utkání jsme byli jasně fotbalovějším týmem, ovšem po několika zaváháních, kdy se v jednu chvíli soupeř ujal vedení 3:6, jsme dokázali včas přepnout a zvítězit 9:6. Všichni kluci v tomto utkání ukázali své viktoriánské srdíčko, které nám po zásluze vyneslo velmi ceněné vítězství. Toto utkání bylo především testem odvahy, trpělivosti a chrakteru každého hráče a proto mne těší, že jsme všechny tyto aspekty v utkání zvládli a zvítězili,“ popisuje trenér Jiří Gerstner.

FC Tempo Praha U12 – FC Viktoria Plzeň U12 6:9

FC Viktoria Plzeň U12:
Vaněk - Vanc, Oravec, Vobruba, Planeta, Bešta, Jedlička, Karásek
Ivanič - Brož, Saitz, Holík, Šticha, Uzlík, Nedvěd, Maxa, Hendrych

Třináctka zápas s Tempem zvládla

V zápase třináctiletých týmů dokázalo pražské Tempo Viktorii Plzeň potrápit. Mladí viktoriáni ovšem nastříleli v konečném součtu o dvě branky víc a stejně jako jejich mladší kolegové duel s Tempem zvládli.

"V utkání jsme narazili na stále se zlepšující mužstvo Tempa. Měli jsme problém s přechodovou fází, kdy jsme nedostatečně využívali celou šířku hřiště. Kvůli tomuto problému docházelo k častým osobním soubojům, které lépe vyznívaly pro urostlé hráče soupeře. Naší hře určitě neprospělo ani nerovné hřiště. Na toto se ale nechceme vymlouvat. Spíše budeme řešit bojácnost hrát pod tlakem soupeře, timing v součinnosti hráčů a soubojové jednání. Vidím, že v posledním půlroce, kdy hrajeme malou formu 7+1, bude ještě dost zápasů, kdy budou rozhodovat prvky jako agresivita a odolnost. Je potřeba se na tento fakt nachystat v trénincích. Na druhou stranu je kluky také pochválit za určitou trpělivost a produktivitu ve finální fázi," hodnotí trenér Štěpán Havránek.

FC Tempo Praha U13 – FC Viktoria Plzeň U13 6:8

Branky Viktorie: Drtil 2x, Nováček 2x, Řezníček, Jílek, Koželuh, vlastní
FC Viktoria Plzeň U13:
Šulc - Pešek, Drtil, Šimek, Šoul, Koželuh, Renza, Marek, Patrovský, Marko
Štolka - Brýla, Kožíšek, Nováček, Soupír, Jílek, Královec, Řezníček, Šedý

Čtrnáctka doma s Budějovicemi prohrála

Žáci Viktorie Plzeň do čtrnácti let hostili na vlastním hřišti celek Dynama České Budějovice. Po bezbrankovém prvním poločase se více dařilo soupeři z jihu Čech, který dokázal vstřelit tři branky.

„V utkání jsme se prezentovali slušně z hlediska výstavby, vedení útoku i vytváření si příležitostí. Můžeme říci, že jsme byli aktivnější a soupeře asi i přehrávali. Bohužel faktor, ve kterém byly Budějovice lepší, tedy schopnost trestat chyby, ustanovil výsledek zápasu,“ říká trenér Josef Šneberger.

FC Viktoria Plzeň U14 – SK Dynamo České Budějovice U14 1:3 (0:0)

Branka Viktorie: 62. Valeš
FC Viktoria Plzeň U14: Čaloun Tomᚠ(35. Edelman David) - Valeš Petr, Zikmund Alexandr, Fišer Dominik, Vajai Josef - Janda Josef (35. Kuhajda Tomáš) - Tětek Jakub (35. Plzák Patrik), Lehký David - Kotěšovec Lukᚠ(35. Popovič Roman), Koranda Daniel, Špirk Dominik

Ani tým U15 na České Budějovice nestačil

V zápase patnáctiletých byla k vidění řada šancí, o osudu zápasu ovšem rozhodly pouze dvě branky. Obě naneštěstí pro domácí padly do sítě plzeňské Viktorie.

„Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase nás soupeře přehrál, svou převahu však nevyjádřil gólově. Nám se začalo dařit v druhém poločase, kdy jsme soupeře herně převyšovali. Bohužel jsme neproměnili ani jednu z mnoha vytvořených příležitostí. Budějovice potrestaly naši nedůslednost v obranných činnostech a z minimálního počtu útočných akcí, které se jim podařilo sehrát v druhém poločase, vytěžili skoro maximum,“ komentuje trenér Ludvík Fremut.

FC Viktoria Plzeň U15 – SK Dynamo České Budějovice U15 0:2 (0:0)

FC Viktoria Plzeň U15: Novák Tomáš, Jakub Král, (60. Samuel Těžký), Václav Míka, Marek Brož, David Heller (36. Marek Patrovský), Václav Uzlík, Martin Lávička (36. Michal Žižka), Pavel Šulc, Denis Plecitý, TomᚠKepl, Marek Hájek (60. Petr Zajíček)
Trenéři: Fremut Ludvík, Ladislav Novotný