Ženské týmy Viktorie Plzeň mají za sebou úspěšný víkend, první tým si připsal cenné vítězství nad severočeským Libercem, mladší kategorie byly ve svých soutěžích také úspěšné. Dorostenky porazily na domácí půdě Baník Ostrava 8:1, žačky si poradily s Hradcem Králové 1:0.

V bojovném utkání starších žaček vystřelila výhru Šlajsová

V neděli 29. března odehrály starší žákyně Viktorie Plzeň veledůležité mistrovské utkání s hráčkami Hradce Králové. Utkání hrané na hřišti 33. ZŠ Terezie Brzkové na plzeňských Skvrňanech bylo velmi bojovné a svým výsledkem se vymykalo dosavadnímu standardu 1. ligy starších žákyň. O osudu zápasu totiž rozhodla jediná branka.

Soupeř opět nastoupil s taktikou bořit rozvíjející se kombinace viktoriánek. Takto taktika hradeckými děvčatům vycházela po celé utkání. Rychlým a tvrdým přístupem k našim hráčkám zamezily plynulé hře a tím docházelo k tvrdým soubojům na obou stranách. O zisku tří bodů rozhodly viktoriánky až v poslední minutě. Po vynikající kolmici Janochové za obranu soupeře proměnila Šlajsová parádní akci ve vítězný gól.

„Naše holky musím pochválit, že neuhnuly ze žádného souboje. Škoda jen, že nevyužily v prvním poločase vyloženou šanci. Je možné, že poté by se obraz hry úplně změnil. Průběh utkání vyústil k situaci, kdy jediný vstřelený gól může výt vítězný. Tato skutečnost se spravedlivě přiklonila na stranu našich holek, které si toto zasloužily, nebo hrály aktivně až do samotného konce utkání se snahou vyhrát. Holky musím pochválit, že se vyrovnaly s tvrdou hrou soupeře a že utkání odehrály až do samého konce s vidinou vítězství,“ říká trenér vítězného týmu Bohumír Bláha.

FC Viktoria Plzeň - Hradec Králové 1:0

Branka: 70. Šlajsová (asistence Janochová)
FC Viktoria Plzeň SŽ: Holíková, Lukešová, Švábová, Kolorosová, Baumruková, Mirtlová, Kratochvílová, Šlajsová, Kloudová, Růžičková, Janochová, Majtanová, Černá, Türková, Němcová, Peklová

Dorostenky i přes počáteční potíže deklasovaly Ostravu

Dorosteneckému týmu dívek přicestoval o uplynulém víkendu k ligovému zápasu soupeř z Ostravy. Ačkoli mladé viktoriánky ovládly zápas rozdílem sedmi branek, především v první půlhodině se trápily.

Západočešky soupeře z Ostravy podcenily a hra na začátku utkání podle toho vypadala. Mnoho zkažených přihrávek způsobilo, že západočeskému týmu vázla kombinace, a když už se konečně dostaly hráčky Plzně před branku soupeře, nedokázaly přesně zakončit. Až ve třicáté minutě se viktoriánkám podařilo vstřelit první branku. Z domácích hráček spadla nervozita, začaly lépe kombinovat a do poločasu přidaly ještě čtyři branky. Ve druhé půli pokračovaly viktoriánky i po prostřídání v dobré kombinační hře a vstřelily tři branky. Soupeř po chybě plzeňské obrany v 77. minutě korigoval výsledek z penalty. 

„Při hodnocení utkání musím holky pokárat za podcenění soupeře. Pochválit je musím za konec prvního poločasu a za druhý poločas kdy jsme hodně zlepšili kombinaci,“ říká trenér Milan Lukeš.

FC Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 8:1 (5:0)

Branky Viktorie: 34.,37. a 38. Vargová, 54. a 79. Janochová, 30. Mrázová, 40. Troupová, 58. Kratochvílová
FC Viktoria Plzeň: Junková – Šašková (71. Lukešová), Heřmanová, Krejčová, Rovňanová (41. Švábová) – Radová (41. Mirtlová), Mrázová (41. Kratochvílová), Hyhová (60. Kabourková), Troupová – Vargová, Sládková (52. Janochová)
Trenér Milan Lukeš, asistent Petr Košik

Ženy vybojovaly nad Libercem důležité tři body

Důležitý zápas, který mohl naznačit, kam budou směřovat myšlenky plzeňských hráček v následujících dnech a týdnech, má za sebou první tým žen. V utkání s Libercem se Západočeškám podařilo vstřelit dvě branky v prvním poločase a následně svůj náskok udržet.

V začátku prvního poločasu se nemohly ženy Viktorie dostat do herního tempa a soupeři nabídly několik rohových kopů. Postupem času si domácí hráčky začaly vytvářet herní převahu, k čemuž pomohl gól Rackové po centru Ivaničové. Západočešky dále nevyužily dobrých příležitostí Mrázové a Radové ke vstřelení další branky. Liberec neustále hrozil z brejkových příležitostí a standardních situací. Před koncem prvního poločasu po dobrém presingu Rackové využily zaváhání obrany a Ivaničová přidala druhou branku. 
 
Druhý poločas začaly několika rohovými kopy hráčky v červeno-modrém, na vstřelení branky ale bohužel nedosáhly. Soupeř měl během druhé půle několik závarů před brankařkou Radovou, té se ale podařilo udržet čisté konto. I přes další velké šance Mrázové a Nehodové se už skóre neměnilo.

FC Viktoria Plzeň FC - Slovan Liberec 2:0 (2:0)

Branky: 15. Racková, 43. Ivaničová
SK Slovan Liberec: Pižlová - Jungová, Juráková, Mukařovská (60. Hančová) – Frietzová (71. Kutifelová), Matějková, Mikysková (80. Lačná), Jedličková, Brázdová – Jarchovská
FC Viktoria Plzeň: Radová M. - Pacandová, Ondrášková, Králová, Hanžlová – Radová R. (91. Chocholoušková), Prokopová (86. Ranglová), Karasová, Racková (74. Beštová J.) – Mrázová (88. Nehodová), Ivaničová