FC Viktoria Plzeň v letošním roce potřetí za pět let vybojovala mistrovský titul v české nejvyšší soutěži, také se ale za toto období podařilo klubu předvádět skvělé výkony na evropské scéně. Celé toto dosavadní období připomíná výstava ´Vítězná parta´.

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích už v loňském roce pořádalo výstavu o plzeňském hokeji a nyní pořádá ve spolupráci s fotbalovou Viktorií i výstavu ´Vítězná parta´. Muzeum v malém městě vzdáleném 25 kilometrů od Plzně nabízí k vidění zajímavé hráčské, klubové a fanouškovské artefakty z působení plzeňských fotbalistů v domácích i evropských soutěžích, doplněné o bohatý obrazový materiál a videoprojekce. Velká část je věnovaná také fanouškům.

„Po loňské hokejové výstavě jsme se rozhodli zmapovat velice úspěšné období v historii plzeňského fotbalu. Jsme velice rádi, že nám klub vyšel při přípravách ochotně vstříc a fanoušci se tak mohou těšit na unikátní zážitek,“ říká jeden z autorů výstavy Jakub Vais.

Výstavu v muzeu v Radnicích osobně podpořil obránce Viktorie Václav Procházka. Český reprezentant pochází z nedaleké obce Břasy a na výstavu zapůjčil řadu vlastních předmětů z působení v Plzni. Sám se také angažoval v získání věcí od dalších spoluhráčů.

Výstava v Radnicích na Rokycansku začala 1. června a původně měla skončit na konci července, ovšem pro velký zájem fanoušků souhlasila Viktoria s prodloužením do 31. srpna. „Rádi jsme autorům výstavy vyšli vstříc. Viktoria je fenoménem po celém kraji a podobná akce v Radnicích představí pohádkový příběh ze Štruncových sadů také dalším fanouškům,“ řekl k výstavě tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. 

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích má otevřeno každý den od 8:00 do 16:30.