Tradičně na konci května proběhl čtvrtý ročník vzpomínkového turnaje na ŽITA v malé kopané. Z důvodu rekonstrukce sportovního areálu v Dobřanech zavítal turnaj poprvé do sousedních Šlovic, kde místní lidé pojali turnaj velice zodpovědně a vše bylo důkladně připravené. Tradicí se již stává zahájení turnaje starostou města Dobřany panem Bc. Martinem Sobotkou. Po úvodním proslovu pana starosty a vzpomínkovém potlesku na počest Žita byl turnaj rozlosován do dvou skupin, po čtyřech týmech.


Turnaj byl zahájen utkáním loňského vítěze turnaje Výjezďáků proti družstvu Lužan. Nakonec se ukázalo, že jak byl turnaj zahájen, tak byl i zakončen. Oba týmy se totiž potkaly na závěr turnaje ve finále, které musely rozhodnout až pokutové kopy. Výjezďáci byli při pokutových kopech neomylní a tím obhájili vítězství na turnaji. V příštím roce budou tedy útočit na třetí triumf v řadě.
 

Před finálovým kláním ještě proběhla tradiční dražba plakátu s podpisy hráčů FC Viktorie Plzeň, který předávala zástupkyně města paní Mgr. Dagmar Terelmešová. V průběhu dne bylo možné zakoupit vzpomínkové samolepky a odznáčky ke čtvrtému ročníku turnaje. Celý den zpříjemnilo slunné počasí, které vydrželo až do večerních hodin.


,,Díky perfektně připravenému areálu ve Šlovicích a všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli s organizací turnaje, bude čtvrtý ročník navždy hodnocen jako velmi úspěšný. Poděkování patří zejména SDH Šlovice a městu Dobřany. Ještě jedno speciální díky patří fanouškovské skupině ULTRASIDE za poskytnutí jejich grafického zpracování karikatury ŽITA, jež jsme využili na prezentaci čtvrtého ročníku,‘‘ doplnil organizátor turnaje Daniel Ulrich.

Výslední pořadí turnaje

1. Výjezďáci

2. Lužany

3. Šlovice
4. Mladí blázni
5. TJ Přeštice

6. ULTRASIDE

7. Zlej sen

8. Rusácí

Fotogalerie