Viktoriáni zakončili mistrovskou sezonu ve velkém stylu. Na hřišti Dukly Praha dominovali herně i výsledkově a po zásluze jedou zpátky na západ Čech s vysokou výhrou 5:1. Spokojený domů pojede i trenér Pavel Vrba, který duel zhodnotil.

„Potěšilo mě, že jsme poslední zápas sezony zvládli tak, jak jsme si představovali. Je to příjemné a doufám, že i vás duel bavil,“ řekl Vrba. „V závěru soutěže jsme hráli fotbal jako na podzim. Pokud na to navážeme v nové sezoně, tak doufám, že budeme předvádět hru jako v první části sezony a v posledních pěti kolech na jaře,“ přál si.

V poslední půlhodině zápasu si připsal druhý start v lize Ondřej Štursa. Sedmnáctiletý záložník se hned po čtyřech minutách na hřišti dočkal své premiérové trefy. „Vidíme na tréninku jeho přednosti a schopnosti. Jsme přesvědčeni, že to je jeden z hráčů, který by mohl reprezentovat nejen Plzeň, ale i celý český fotbal. Doufám, že bude trpělivý a ukáže v dalších duelech předpoklady, které má,“ pochvaloval si Vrba.

Plzeň zakončila sezonu se ziskem 66 bodů, nejlepším střelcem ligy se stal Michael Krmenčík. „Všechny nás těší hlavně první místo v tabulce. Kdyby to bylo bez dalších cen, tak by nám to nevadilo tolik, jako nevyhrát ligu a nepostoupit přímo do Champions League,“ konstatoval kouč Západočechů. „Ale jsem rád, že máme nejlepšího střelce ligy. Je to o to příjemnější,“ doplnil.

Na závěr čtyřiapadesátiletý Vrba prozradil, co tým čeká v letní přípravě. „Vzhledem k tomu, že jsme si vybojovali přímý postup do Ligy mistrů, tak bude delší volno, než kdybychom hráli předkola. Hráči dostanou 14 dní volno, pak začneme testy v Plzni, na které navážeme tréninkem a také soustředěním v Rakousku,“ zakončil Vrba.

Fotogalerie