Pouze jedna výhra ze sedmi zápasů. To je nelichotivá bilance FC Viktorie Plzeň v soubojích s Bohemians Praha 1905, když se hraje na stadionu v Ďolíčku. Viktoriáni posilněni výhrou nad Dinamem Minsk v Evropské lize chtějí pokračovat na vítězné vlně a „klokany“ v Praze porazit.

„Co jsem v Plzni, tak jsem tam ještě nevyhrál. Odvezli jsme si pouze remízu a prohru. Je na čase to změnit a konečně vyhrát,“ říká záložník Patrik Hrošovský. „Kluci v kabině říkali, že to tam Viktorii vůbec nejde. Nevidím důvod, proč to tam nezlomit a nezahrát stejně dobrý zápas jako proti Příbrami. Já tam hrál snad jen jednou v kariéře. Byl to první zápas po zimě, klasické první kolo, bez šancí a bez branek. Teď v Plzni určitě budeme hrát do útoku a pro výhru uděláme cokoliv,“ dodává další záložník TomᚠKučera.

Hrošovský v Evropské lize proti Dinamu Minsk odehrál celý zápas, Kučera nastoupil na závěrečných pár minut. „Cítím nohy, naběhal jsem toho dost. Ale to bude do neděle určitě v pohodě. Mě hodně pomáhá po utkání ledová voda, ta mi dodává hodně sil,“ popisuje slovenský reprezentant. „Byla to pro mě první zkušenost, určitě to bylo příjemné, i když to bylo jen na pár minut. Byl jsem zdravě nervózní a užil jsem si to,“ doplňuje středopolař, který na západ Čech přišel před letošní sezonou.

S Bohemkou budou hrát viktoriáni jen tři dny po náročném evropském utkání, Plzeň ale chce být úspěšná i v Synot lize. „Budou na nás určitě dobře připraveni a vrhnou se na nás od začátku. Máme ale silný a zkušený tým, který se s nabitým programem umí srovnat, a věřím v naše vítězství,“ říká Patrik Hrošovský. „Nabitý program sice je, ale pro hráče je to mnohem lepší. I den po utkání normálně trénujeme, probíhá příprava na další zápas a i pro nás, kteří tolik nehrajeme, je to příjemnější,“ uzavírá TomᚠKučera.