Plzeň v Hradci Králové zvítězila 1:0, když jedinou branku v 81. minutě zaznamenal obránce LukᚠHejda. Domácí celek byl velmi nepříjemným soupeřem, nicméně červenomodří se s tím dokázali popasovat a odvezli si z východu Čech tři body.

„Zápas i terén byl velmi těžký. Hradec se na nás dobře připravil, ale vyhráli jsme a za tři body jsme rádi,“ řekl LukᚠHejda. Ten v Hradci Králové zaznamenal již pátou branku v sezoně, a i když hraje na pozici stopera, patří mezi nejlepší střelce týmu. „Vždycky jsem měl tak jeden gól za sezonu. Letos se to na mě nějak lepí, za což jsem rád,“ usmívá se opora plzeňské defenzivy.

Spokojen byl i jeho parák Roman Hubník. „Hradec byl dobře připravený, hrál aktivně. Několikrát nám dělal problémy, ale my jsme dokázali ze standardky dát ten veledůležitý gól,“ pochvaloval si kapitán. „Bylo to hrozně těžké utkání. Pokud má soupeř sílu, tak umí být doma velmi nepříjemný,“ podotýká zkušený zadák.

Viktoria se nesložila ani po neproměněné penaltě. „Museli jsme být trpěliví, ještě zbývalo dost času a samozřejmě jsme věřili,“ vysvětluje LukᚠHejda.

Fotogalerie