O uplynulém víkendu se starší žáci Viktorie Plzeň do čtrnácti let představili na Magic Cupu Šumava 2016. V bojích v základní skupině nepoznali mladí viktoriáni hořkost porážky, ta ovšem přišla v následném semifinále. Svěřenci trenéra Jakuba Havránka nakonec skončili na čtvrté příčce.

FC VIKTORIA PLZEŇ – SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:1 (0:0)

Branky Viktorie: Nováček, Koželuh
„Soupeř z Českých Budějovic se na nás velice dobře připravil. Vysunul svoji obranu do vysokého postavení, na které jsme špatně reagovali a měli špatnou rozehrávku. Pokud jsme situace kolem našeho pokutového území vyřešili efektivně, byli kluci v předfinální a finální fázi velice nebezpeční. Konečný výsledek 2:1 odpovídá dění na hřišti,“ hodnotí trenér Havránek.

FC VIKTORIA PLZEŇ – SK SIGMA OLOMOUC 5:3 (2:3)

Branky Viktorie: Krátký 3x, Šimek, Nováček
„V prvním poločase nám dělal velké problémy jednoduchý přechod soupeře směrem k naší brance. Soupeři jsme dovolili jít do vedení 2:3. Ve druhém poločase se kluci zlepšili v plnění obranných činností a měli kvalitní přechodovou fázi po zisku míče. Všechny branky padly po krásných fotbalových akcích. V tomto utkání hráči prokázali nejen fotbalové, ale také charakterní vlastnosti a zaslouženě zvítězili 5:3,“ těší plzeňského trenéra.

FC VIKTORIA PLZEŇ – COBRAS OTTAWA 1:1 (0:0)

Branka Viktorie: Šimek
„V tomto utkání jsme sice chtěli ušetřit síly na odpolední program, ale jiným způsobem hry. Měli jsme být rychlejší při činnostech s míčem, kvalitnější v držení míče v mezihře a hlavně přesnější v kombinaci. V konečném zúčtování stačil nᚠvýkon na remízu,“ rekapituluje Havránek.

SEMIFINÁLE

FC VIKTORIA PLZEŇ – 1.FK PŘÍBRAM 2:2 (1:1) NA PK 2:3

Branky Viktorie: Krátký, Pešek
„Obě mužstva předvedla výborný výkon plný aktivity i fotbalovosti s množstvím útočných herních dovedností a se snahou o maximálně konstruktivní hru. V utkání se střídaly pasáže, kdy jsme byli lepší my s těmi, kdy naopak Příbram diktovala tempo. Po konečném zaslouženém výsledku 2:2 přišly na řadu pokutové kopu, ve kterých byl soupeř šastnější a postoupil do finále,“ říká o semifinálovém střetnutí trenér Havránek.

UTKÁNÍ O 3. MÍSTO

FC VIKTORIA PLZEŇ – SK SIGMA OLOMOUC 1:5 (0:3)

Branka Viktorie: Koželuh
„V utkání o třetí místo jsme určitě herně horší nebyli. Kluci dobře kombinovali a vytvářeli si dostatek brankových příležitostí, které ovšem nedokázali využít. Sigma stejně jako v prvním zápase spoléhala na jednouchý způsob hry, kdy po zisku míče přicházel dlouhý nákop do svých útočníků. My jsme si vzadu s tímto pojetím neporadili a odešli s vysokou, by nezaslouženou, porážkou,“ přemýšlí Havránek.


Trenér starších žáků hodnotí třídenní turnaj jako povedený. „Chtěli bychom závěrem poděkovat organizátorům za velice hezký turnaj v krásném a příjemném prostředí po celou dobu pobytu. Poděkování patří také velkému počtu rodičů, kteří neváhali a přijeli kluky podpořit přímo do dějiště turnaje,“ těší Jakuba Havránka. 

„Konečné 4. místo je zasloužené. Abychom mohli pomýšlet na lepší umístění, potřebujeme ještě více zkvalitnit obrannou činnost celého mužstva, agresivitu chování v zakončování a mentální naladění na utkání, do kterých vstupujeme jako favoriti. Na druhou stranu hráči prokázali vysokou úroveň individuálních a skupinových dovedností i kombinační výstavbu hry s kvalitním přechodem do útočné fáze. To jsou schopnosti, které do budoucna určitě kluci zužitkují,“ uzavírá trenér Jakub Havránek.

Sestava: Šulc, Štolka – Šimek, Jílek, Kolerus, Šoul, Královec, Mertl, Pešek, Drtil, Koželuh, Nováček, Krátký, Patrovský, Sabol, Renza.

Konečné pořadí:

1. AC Sparta Praha
2. 1. FK Příbram
3. SK Sigma Olomouc
4. FC Viktoria Plzeň
5. Slovan Bratislava
6. SK Dynamo České Budějovice
7. FK Dukla Praha
8. Cobras Ottawa