Viktorii Plzeň čeká v neděli 6. listopadu po dvou týdnech utkání v domácích podmínkách Doosan Areny. O body přijede do plzeňského fotbalového stánku bojovat celek FK Jablonec.

Podstatnou část kariéry strávil v zelném dresu záložník Viktorie Jan Kovařík. „Máme za sebou těžký zápas v Rumunsku, kde jsme se všichni vydali ze všech sil. Měli jsme dva dny na regeneraci, takže věřím, že jsme kvalitně připraveni na nedělní zápas,“ přemýšlí Kovařík. „Z Evropské ligy musíme přepnout zase do domácí soutěže, kde máme na čele tabulky určitý náskok. Ten si budeme snažit udržet a nejlépe ještě navýšit,“ dodává. 

„Souboj s Jabloncem je pro mě možná pořád ještě trochu něco jiného než ostatní zápasy. Odehrál jsem v jeho dresu sto ligových zápasů, takže určitě něco vypíšu i do kabiny,“ usmívá se levonohý záložník. „Vzhledem k tomu, že letos v zimě uběhnou od mého odchodu z Jablonce už čtyři roky, už tam zbývá jen málo lidí, se kterými se znám. Hodně si ale píšu se Standou Teclem, se kterým jsme velcí kamarádi. Dlouho jsme se neviděli, těším se, až se uvidíme. Doufám, že se mu bude dařit. Klidně, a dá tři branky, když my dáme čtyři,“ popichuje na dálku svého někdejšího paráka.

V předposledním zápase loňské sezóny obral Jablonec Viktorii na její půdě o všechny tři body. „Máme jim co vracet, takže chceme vyhrát. Každopádně je ale před námi obtížný zápas, který by bylo dobré zvládnout na sto procent,“ uzavírá Jan Kovařík.