Celá fotbalová Plzeň se už brzy dočká prvního vystoupení červeno-modrého týmu v domácích podmínkách. V sobotu 29. července vstoupí svěřenci trenéra Pavla Vrby do HET ligy zápasem s Duklou Praha.

Na rozdíl od svého soupeře mají viktoriáni v nohách už jeden zápas. V úterý bojovali na hřišti FCSB o postup do Play-off Champions League. „Máme za sebou už jeden ostrý duel, to může být naše výhoda. Dukla bude určitě dobře fyzicky připravená, fotbalově jsou na tom také dobře, takže čekám obtížný zápas,“ vyhlíží domácí premiéru záložník Daniel Kolář. Viktoriáni se budou muset z evropského fotbalu přeorientovat na ten domácí. „Všichni jsme na to připraveni, z minulosti jsme se poučili a neměl by v tom být problém,“ dodává Kolář.

„Dukla bude náročný soupeř díky svému kombinačnímu stylu. Navíc na nás budou natěšení, tudíž nás nečeká nic jednoduchého. S podporou fanoušků ale věřím, že první domácí zápas zvládneme,“ přidává se Milan Havel, pro kterého může sobotní zápas znamenat premiéru před plzeňským publikem. „Stadion se mi moc líbí, kulisa tu vždycky byla výborná a fanoušků hodilo obrovské množství. Nemůžu se dočkat. Nervózní nebývám, převládá u mě opravdu natěšení,“ dodává dvaadvacetiletý obránce.