V sobotu 25. června 2016 se koná 4. ročník vzpomínkového turnaje na ŽITA. Z důvodu rekonstrukce sportovního areálu v Dobřanech se turnaj přesune do sportovního areálu v sousedních Šlovicích. Turnaj v malé kopané proběhne za účasti osmi mužstev, se kterými měl vůdce plzeňského kotle něco společného. Vítězství v turnaji bude obhajovat jedna z nejpočetnějších fanouškovských skupin plzeňského sportu - Výjezďáci. Zahájení turnaje je naplánováno na 9.00 hod.

„Ve spolupráci s městem Dobřany a za podpory klubu FC Viktoria Plzeň proběhne již čtvrtý ročník tradičního turnaje, ve kterém půjde především o vzpomínku na našeho kamaráda. Hlavním cílem je v přátelské a sportovní atmosféře zavzpomínat na Žita,“ říká jeden z organizátorů Martin Havránek.

Během celého turnaje bude zajištěno občerstvení. „Srdečně zveme všechny, kteří Žita znali, ale i všechny ostatní, kteří mají rádi fotbal, plzeňskou Viktorku a pohodovou sportovní atmosféru. Tradiční součástí turnaje bude dražba plakátu podepsaného všemi hráči Viktorie Plzeň. Na všechny, kteří vydrží do večerních hodin, čeká od organizátorů turnaje jedno zajímavé překvapení,“ doplňuje další člen organizačního týmu Daniel Ulrich.

V případě nepříznivého počasí je pro ukrytí před deštěm možné využít přilehlého kulturního domu. Kdo by se chtěl pobavit až do pozdějších hodin, může využít možnosti postavit si přímo ve sportovním areálu Šlovice vlastní stan a přespat.