11. 8. 2014    Juniorka - reportáž

Gólové hody rozpoutali junioři až ve druhém poločase

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Pondělí 11. 8. 2014, 13:00 /

3. kolo / Pondělí 11. 8. 2014, 13:00

SK Dynamo Č. Budějovice

1:4

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Dynamo Č. Budějovice

Coufal – Dvořák, Křiváček (72. Tušer), Podráský, Jenne – Held J. (72. Tomášek), Horák, Čadek, Schertler (72. Švantner), Pěnka (58. Vaněk) – Held M

FC Viktoria Plzeň

Adamovič – Piroch, Čihák, Glazer, Lešek – Hejda (75. Boček), Bohó (85. Denk), Hradecký, Mlynařík (80. Ruml), Pernglau (69. Vávra) – Černý (83. Hvězda)

statistiky

Branky:88. Vaněk – 53., 54. a 64. Černý, 68. Mlynařík ŽK:Dvořák (CEB) Rozhodčí:Váňa – Pečenka, Vrchota

Diváci: 0

​Do třetího kola čekali junioři Plzně na první vstřelené góly i body. Utkání s Českými Budějovicemi sice bylo po první pětačtyřicetiminutovce bezbrankové, ve druhém dějství ale nasázel hattrick plzeňský Černý a další gól přidal Mlynařík. Dynamo v závěru vstřelilo alespoň čestný gól zásluhou Vaňka a nakonec prohrálo 1:4.

Do třetího kola čekali junioři Plzně na první vstřelené góly i body. Utkání s Českými Budějovicemi sice bylo po první pětačtyřicetiminutovce bezbrankové, ve druhém dějství ale nasázel hattrick plzeňský Černý a další gól přidal Mlynařík. Dynamo v závěru vstřelilo alespoň čestný gól zásluhou Vaňka a nakonec prohrálo 1:4.

Za stálého hustého deště začaly oba týmy hodně opatrně a první šance přišla až v 18. minutě, kdy Pernglau vyslal do šance Černého, před kterým ale v poslední chvíli ukopl balon Podráský. Hned o pár vteřin později se Černý již do střelecké pozice dostal, míč ale poslal jen do dobře připraveného brankáře Coufala. Další minisouboj budějovického brankáře s plzeňským útočníkem přišel ve 21. minutě, opět byl úspěšný gólman Coufal, který dokázal zneškodnit Černého přímý kop.

Mladíkům Dynama se ani v dalším průběhu hry nedařilo a byli to především hosté, kteří diktovali tempo hry. Ve 26. minutě si dva domácí obránce skvěle obhodil Mlynařík a následující střelu musel opět vyrážet až brankář Coufal. Ve zbytku poločasu míč kontrolovali opět více viktoriáni, do další šance se ale již nedostali.

Gólová stavidla zápasu otevřel v 53. minutě Daniel Černý, který překonal brankáře Coufala pohotovou dorážkou. Za minutu to bylo již 2:0 a opět u toho byl Daniel Černý, jenž si zaběhl za obranu Dynama a pohodlně propálil budějovického gólmana. Čistý hattrick pak Černý dokonal v 64. minutě, když skluzem usměrnil do brány přihrávku od Glazera. Gólové hody v podání fotbalistů Plzně pokračovaly i v dalším průběhu zápasu. Hned v 68. minutě totiž skóre navýšil Michal Mlynařík, který povedenou ranou z hranice vápna překonal bezmocného Coufala. Jihočeši se snažili výsledek alespoň zkorigovat. To se jim povedlo až v samém závěru, když se v 88. minutě prosadil ranou ke vzdálenější tyči střídající Filip Vaněk.

hodnocení trenéra

„Po dvou zápasech, ve kterých jsme na body nedosáhli, jsme chtěli přivézt vítězství ze hřiště soupeře. V prvním poločase jsme si drželi herní převahu a jen zásluhou kvalitních zákroků domácího gólmana jsme se nedostali do vedení. Po přestávce jsme zvýšili aktivitu, což se odrazilo v počtu vstřelených branek. Jednou z nejvýraznějších postav zápasu byl Černý, který těžil ze zodpovědné hry celého týmu, díky které si z Českých Budějovic odvážíme první letošní vítězství,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Kohout.