23. 2. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie na úvod jara remizovali se Slavií Praha

FC Viktoria Plzeň

22. kolo / Pondělí 23. 2. 2015, 14:00 /

22. kolo / Pondělí 23. 2. 2015, 14:00

SK Slavia Praha

1:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Möglich, Brož "K" (65. Kocourek), Kuchta, Koreš, Mihajlovič (56. Zámečník), Prošek, Routek, Kodr, Diop, Prosek

FC Viktoria Plzeň

Juráši – Doležal, Hradecký "K", Medveděv, Šíša, Hejda (79. Průcha), Mlynařík, Glazer, Brožík, Domabyl, Kule

statistiky

Branky:18. Kuchta - 31. Mlynařík ŽK:Routek - Šíša, Kule Rozhodčí:Lerch – Štěrba, Musil

Diváci: 0

Zimní přestávka v pondělí 23. února 2015 skončila také juniorům FC Viktorie Plzeň. Ti se utkali s aktuálně čtvrtým týmem Juniorské ligy Slavií Praha. Výběr trenéra Kohouta v hlavním městě prohrával od 18. minuty, ještě do konce poločasu ale dokázal vyrovnat na konečných 1:1.

Zápas začal z obou stran aktivně a první ostřejší střelu si přichystali hráči Plzně, ovšem překonat brankáře Soukupa nedokázali. S přibývajícím časem se aktivita přelila především na stranu Slavie, která však své nadějné šance nedokázala dostatečně zakončit a vytěžit z nich kýžené góly.

Vytoužená branka přišla až v 18. minutě, kdy po faulu na Proška byla odpískána penalta. K té se postavil Jan Kuchta, který poslal míč do protipohybu gólmana k pravé tyči a otevřel skóre utkání.

Po půl hodině hry se u balonu usadila Plzeň a po nátlaku zaslouženě srovnala. Z levé strany se vydal do střely Michal Mlynařík a z hranice velkého vápna vypálil ránu, jež zapadla přímo pod břevno a brankář Soukup byl bez šance. V závěru půle přišlo ještě několik příležitostí, tu největší měl Kuchta, ale míč z jeho kopaček zamířil mimo bránu.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Slavia, která diktovala tempo hry. Další šanci si připsal již po šesti minutách hry opět Kuchta, jeho dělovka z úhlu nadělala Jurašimu problémy, ale dokázal ji vytěsnit. Šance ale přišly i na druhé straně, střela z dálky plavala ve vzduchu, ale nakonec skončila nad břevnem.

Závěr utkání byl hodně nervózní a blížící se hvizd hru mírně svazoval. Pět minut před koncem měl na kopačce jedovatou střelu Glazer, jenže Soukup mu úmysl překazil, když ji vyrazil na roh. Poslední minuty přinesly zbrklé akce, ale branku již nikoliv.

hodnocení trenéra

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vypracovali si tři šance, které jsme bohužel neproměnili. Po inkasovaném gólu z penalty se více do hry dostali domácí, ale naše obrana tlak ustála. Po půlhodině hry se nám podařilo po pěkné kombinační akci vyrovnat a v podstatě z dalšího útoku jsme mohli jít i do vedení. Nicméně Hradecký ve velké šanci minul. Druhá půlka byla hodně vyrovnaná, ale ani jeden tým své šance nedokázal proměnit. Celkově hodnotím utkání pozitivně, proti tak dobrému soupeři jsme podali slušný výkon. I přes to, že v naší hře bylo hodně zbytečných ztrát, tak jsme obstáli,“ hodnotí utkání trenér juniorů Jiří Kohout.