2. 3. 2015    Juniorka - reportáž

Junioři Viktorie posilněni třemi hráči z „A“ týmu porazili Duklu Praha

FC Viktoria Plzeň

23. kolo / Pondělí 2. 3. 2015, 13:30 / Luční ulice

23. kolo / Pondělí 2. 3. 2015, 13:30
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

3:0

(1:0)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Kovařík (46. Hejda), Šíša (46. Lešek), Baránek (46. Provod), Medveděv – Glazer, Hradecký, Domabyl (71. Průcha), Kule – Chramosta (46. Brožík), Doležal

FK Dukla Praha

Vávra – Cvrček, Bezpalec, Schindler, Toman (67. Kulikov), Gajecký (57. Hajdarovič), Kluk (67. Zoubek), Farkaš (57. Vosátka), Bezdička, Mejdr, Troníček.

statistiky

Branky: 32. Glazer, 52. Doležal, 63. Hradecký ŽK: Bezpalec (DUK) Rozhodčí: Ardeleánu – Šterba, V. Paták

Diváci: 0

První domácí zápas v roce 2015 mají za sebou junioři FC Viktorie Plzeň. Po remíze v Praze se Slavií tentokrát výběr trenéra Jiřího Kohouta porazil další tým z hlavního města – Duklu. V základní sestavě Viktorie nastoupili tři hráči z „A“ týmu – Chramosta, Kovařík a Baránek, kteří svými výkony dopomohli k výhře 3:0. Junioři tak neprohráli už 11 utkání v řadě.

Po úvodním oukávání se jako první dostala do šance Viktoria. Ve stoprocentní gólové situaci se ocitl Chramosta, který ale nedokázal překonat vyběhnutého gólmana Vávru. Po Chramostovi ještě zkusil dorážet Hradecký, ale jeho pokus byl zastaven obráncem Dukly na brankové čáře. O pár minut později se do nadějné pozice dostával Kovařík, ale včas ho zastavili obránci hostů. První poločas byl z obou stran plný nepřesností, hru komplikoval také silný vítr. Další velkou šanci tak diváci viděli až ve 32. minutě a k velké radosti domácích skončila gólem. Po centru Jana Kovaříka z levé strany si naskočil na míč TomᚠGlazer a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání – 1:0!

V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky se do zakončení dostal ještě Mejdr z Dukly, ale jeho rána šla nad plzeňskou branku a tak šla do šaten spokojenější Viktoria.

Před začátkem druhého poločasu udělal trenér Kohout několik změn v sestavě Plzně a na hřišti už se neobjevil ani jeden hráč z „A“ týmu. I bez posil ale viktoriáni tlačili Duklu a v 52. minutě přidali další gól. Jakub Doležal dostal ve vápně příliš prostoru, prokličkoval se až k brankáři a Vávrovi nedal žádnou šanci – 2:0!

O deset minut později bylo v Plzni ještě veseleji. Dukla nestíhala bránit a další chybu v obraně potrestal Dominik Hradecký – 3:0!

Až po třetí inkasované brance se hosté probrali a také začali útočit. K zakončení se na hranici šestnáctky dostal Troníček, ale jeho rána šla nad branku Plzně. Jinak si domácí vedení hlídali a Duklu přehrávali. V závěrečné desetiminutovce ještě mohli viktoriáni několikrát náskok navýšit, ale největší šanci spálil po Medveděvově centru Doležal.

Junioři FC Viktorie Plzeň tak porazili Duklu Praha na svém hřišti 3:0 a sérii zápasů bez porážky tak natáhli už na jedenáct. Naposledy výběr trenéra Jiřího Kohouta prohrál 29. září 2014 s Příbramí.

hodnocení trenéra

"Výsledek bereme, nicméně měli jsme ještě řadu šancí, které jsme neproměnili. Dnes ale nemůžeme být spokojeni s kvalitou předvedené hry, hlavně v první půli. Z obou stran to bylo utkání plné nepřesností. Výsledkový vstup do jarní části je dobrý, ale ta hra nevypadá podle našich představ. Dnes jsme měli i tři posily z áčka, přišlo mi, že ti hráči na ně až příliš spoléhají a komplikují si hru. V prvním poločase komplikoval hru i silný vítr, ale na to se nelze vymlouvat."