30. 12. 1899    

10. kolo / Středa 17. 9. 2014, 11:00 /

10. kolo / Středa 17. 9. 2014, 11:00

FC Baník Ostrava

6:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Juraši, Petr (62.Skála), Teršl, Kule, Brožík, Novák, Průcha, Boček (46. Svoboda), Ruml (80. Ritschel), Sedláček (58. Matějka), Hašek (67. Provod)

statistiky

Branky: 8. Brožík, 77. Novák

Diváci: 0

Starší dorostenci se vydali na cestu do daleké Ostravy už den předem. Možná že i cesta přes celou republiku ovlivnila výkon Západočechů. I přesto, že o přestávce drželi nadějný výsledek 2:1, druhá půle byla zcela v režii domácích.

V prvním poločase byla hra vyrovnaná. Obě mužstva se snažila o kombinační hru a k vidění byly rychlé akce, které však na plzeňské straně končily nepřesnou finální fází. V 8. minutě se Plzeň ujala vedení, střelou přes hlavu se trefil Brožík. Ve 14. minutě domácí dokázali vyrovnat přesnou střelou z hranice šestnáctky a do poločasu se stav měnil ještě jednou. Vyběhnutého brankáře přehodil ostravský Szotkowski.

Ve druhém poločase nevyužili mladí viktoriáni šanci na vyrovnání, když Teršl mířil hlavou nad branku. Naopak domácí přetavili plzeňskou nekoncentrovanost a v rozmezí od 48. do 58. minuty potrestali Viktorii čtyřmi brankami, čímž definitivně rozhodli o osudu utkání. V závěrečné půlhodině byla hra vyrovnaná. Hráči Viktorie se dostali do několka šancí na zkorigování, bohužel její jediný gól ve druhém dějství vstřelil třináct minut před koncem Novák.

hodnocení trenéra

„Již v prvním poločase jsme měli přidat branky. V úvodu druhého dějství jsme vypadli z role a domácí byli velice efektivní, což rozhodlo. I toto výsledkově nepovedené utkání je pro nás, věříme, cennou zkušeností,“ říká kouč Jiří Žilák.