30. 12. 1899    

1. kolo / Neděle 9. 11. 2014, 13:15 /

1. kolo / Neděle 9. 11. 2014, 13:15

FC Viktoria Plzeň

8:4

(5:3)

FK Pardubice

FC Viktoria Plzeň

Valeš (69. Suchý) – Svoboda D., Šastný, Kapuscinský, Ryška – Řezáč, Petr (48. Čihák), Pihrt – Arzberger (57. Hykš), Vilček (70. Skopový), Brudna (48. Kocourek).

statistiky

Branky: 13., 14., 19. Vilček, 65., 70. Řezáč, 3. Brudna, 21. Ryška, 61. Čihák

Diváci: 0

V posledním utkání podzimní ligové sezóny přivítali nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň na vlastním hřišti celek Pardubic. V utkání bohatém na góly dokázali domácí svého soupeře přestřílet a zakončit tak podzimní část vítězstvím.


Hned ve třetí minutě utkání se prosadil Brudna, který uplatnil důraz při zakončení. Následující minuty pak patřily Vilčekovi, jenž za šest minut zkompletoval hattrick. Zápas se už v těchto chvílích zdál jako rozhodnutý, ale polevení v zodpovědnosti dovolilo Pardubicím vstřelit branku. Hned z rozehrávky se po kombinaci dostal k zakončení Ryška, který vrátil čtyřbrankové vedení na stranu Viktorie. Domácí si vytvářeli dostatek příležitostí, ale zároveň špatně reagovali na ztráty míče. Soupeř se celkem jednoduše dostal ke vstřelení dalších dvou branek. Poločas tak skončil 5:3 pro červeno modré družstvo.


Ve druhé půli měli hru pod kontrolou domácí hráči, nicméně jako první opět skórovali Východočeši. Do této doby Pardubice prokazovaly velkou efektivitu, nebo se jim z pěti střel podařilo čtyři proměnit v branky. Až těsný výsledek přinutil hráče Viktorie přidat na tempu, pohotovou dorážkou navýšil výsledek Čihák a dvěma parádníma střelami uzavřel skóre Řezáč.

hodnocení trenéra

„Utkání nám ukázalo, že pokud se hráči ve finální fázi dokážou koncentrovat a dodržet její správnou organizaci, jsme velice nebezpeční, což dokazuje osm vstřelených branek, z nichž některé padly po opravdu povedených akcích. Na druhou stranu je nutno říct, že již zmiňovaná odpovědnost v defenzivní fázi je určitě prvek, který hráči musí do budoucna vzít za své, a pracovat na zlepšení vlastní defenzivy,“ hodnotí zápas trenér Martin Kastner.