30. 12. 1899    

7. kolo / Neděle 21. 9. 2014, 13:15 /

7. kolo / Neděle 21. 9. 2014, 13:15

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:1)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda D. (47´ Kapuscinský), Šastný, Kadar, Ryška (65´ Brudna) – Čihák (52´ Vais, 60´ Mašek), Řezáč, Pihrt – Hykš (52´ Kocourek), Arzberger, Vilček (70´ Skopový)

statistiky

Branky Viktorie: 46. Arzberger, 79. Brudna

Diváci: 0

V neděli 21. září přicestoval na půdu plzeňského dorostu první celek tabulky, kterým byl východočeský Hradec Králové. Do utkání proti lídru tabulky šli mladí viktoriáni povzbuzeni kvalitním výkonem ze středy, na který rozhodně chtěli navázat.

Tempo utkání bylo hned od úvodních minut velice vysoké, k čemuž přispívali hráči Hradce velmi houževnatým výkonem a vysokou kvalitou. Nicméně první vážnější šance si vypracovali domácí, opět je ale zrazovala koncovka, a to i ve vyložených příležitostech. Během prvního poločasu si Plzeňané vypracovali několik vážných šancí a několik střel ze střední vzdálenosti. Hradec byl sice v přechodové fázi úspěšný a dokázal se dostávat k našemu pokutovému území, ale do žádné vážnější příležitosti se nedostal. Po situaci plynoucí ze standardní situace, kterou si vytvořil po rychlém protiútoku a faulu Plzně u pokutového území soupeř, se hosté přesto prosadili. Tato branka byla jediná v prvním dějství. I přes větší počet nebezpečných příležitostí viktoriáni o poločase prohrávali.

Do druhé půle bylo cílem domácích utkání otočit a proměnit brankové příležitosti. Hned po šesti minutách sehráli přečíslení Arzberger s Pihrtem a podařilo se jim srovnat. Poté se ze zápasu stal boj s poněkud větším nasazením. Do utkání se začalo dostávat velké množství osobních soubojů a ubylo pohledných kombinací. Hra uprostřed hřiště byla stále vyrovnaná, ale i nadále byli nebezpečnějším týmem domácí. Šance, které si vypracovali, už nebyly tak vyložené a z té úplně nejmíň se Západočechům podařilo vstřelit vítěznou branku. Ostrý centr z levé strany skončil rovnou v síti Hradce.

hodnocení trenéra

„S utkáním musíme být spokojeni, nebo tým ukázal charakter a otočil utkání s těžkým soupeřem, kterým Hradec bezesporu byl. Jeho kvalita byla především v napadání naší rozehrávky a ve středu hřiště, kde jsme mnohdy nedokázali zastavovat přechod hradeckých hráčů. Důležité ale je, že jsme dokázali eliminovat jejich předfinální a finální fázi. Naše hra byla obětavá a podpořená kvalitním výkonem ve všech řadách, i když je nutné podotknout, že na značném množství ztrát a neproměněných šancí musíme stále pracovat. Asi nejvážnější kaňkou v tomto zápase zůstává nepříjemné zranění Jonáše Vaise, kterému přejeme brzké uzdravení,“ rekapituluje utkání trenér Martin Kastner.