30. 12. 1899    

6. kolo / Neděle 14. 9. 2014, 10:00 /

6. kolo / Neděle 14. 9. 2014, 10:00

FK Baník Sokolov

3:8

(2:4)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Novák Tomáš, Brož Marek, Uzlík Václav, Míka Václav, Těžký Samuel (50. Král Jakub), Patrovský Marek, Šulc Pavel, Lávička Martin (50. Zajíček Petr), Klich Patrik (36. Vodrážka Jan), Žižka Michal (50. Hájek Marek), Kepl Tomᚠ(60. Mošna Dominik)

statistiky

Branky: Šulc 2x, Žižka 2x, Kepl, Lávička, Uzlík, Vodrážka

Diváci: 0

Ke svému zápasu na půdě Sokolova nastoupili také hráči kategorie U15. Ačkoli mladí viktoriáni zkraje utkání inkasovali dvě branky, dokázali zápas otočit a přesvědčivě zvítězit.

Celé utkání bylo odehráno ve vysokém tempu. Po mírné převaze Plně v úvodní části utkání, se ujal vedení domácí celek ze Sokolova. Po 12. minutách již viktoriáni prohrávali o dvě branky, avšak aktivní hrou se jim podařilo ještě do poločasu nepříznivý výsledek otočit. Do kabin se odcházelo za příznivého stavu 2:4.

Po změně stran pokračovali plzeňští hráči v aktivní hře a převahu na hřišti potvrdili vstřelením dalších čtyř branek. Přesto se červeno-modří nevyvarovali nevynucených chyb, které soupeř potrestal vstřelenou brankou.

hodnocení trenéra

„Utkání nám ukázalo, že jsme schopni otočit i nepříznivě vyvíjející se skóre, avšak odkrylo nám i nedostatky v podobě nepřesností v rozehrávce, nevynucených chyb a ztrát, kterých bychom se rádi v dalších utkání vyvarovali,“ říká trenér Ladislav Novotný.