30. 12. 1899    

3. kolo / Sobota 20. 9. 2014, 10:15 /

3. kolo / Sobota 20. 9. 2014, 10:15

Bohemians Praha 1905

0:15

(0:8)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Majtanová - Lukešová (Černá), Lemáková, Švábová, Baumruková - Růžičková (Kubánková), Kratochvílová, Šlajsová, Kolorosová (Holíková) - Janochová, Mirtlová (Vatahová)

statistiky

Branky: 1., 15., 17., 55. a 60. Kratochvílová, 5., 67. a 69. Šlajsová, 31., 57. a 68. Janochová, 6. Baumruková, 8. Mirtlová, 21. Holíková, 39. Růžičková.

Diváci: 0

O uplynulém víkendu odehrály starší žáčky další mistrovské utkání na hřišti na pražském Střížkově se stejně starými zástupkyněmi FK Bohemians Praha. Zápas se hrál za krásného slunečného počasí na umělé trávě, kde hráčky Viktorie přehrály soupeřky vysoko 15:0.

Utkání začalo ve vysokém tempu a bylo k vidění množství pohledných fotbalových akcí po celý zápas. První branku vstřelily viktoriánky hned v 1. minutě po zpětné přihrávce Janochové na Kratochvílovou. V rozmezí páté a osmé minuty se prosadily posutpně Šlajsová, Baumruková a Mirtlová. Pátou a šestou branku vstřelila nejdříve po pěkné kombinaci na levé straně respektive rohovém kopu Kratochvílová. Mladé viktoriánky nedávali domácím ani centimetr prostoru a z tlaku vytěžila už sedmou branku Holíková. Poločas zakončily Plzeňanky v 31. minutě po nejhezčí akci utkání. Kratochvílová dlouhým pasem našla na pravé straně Růžičkovou, která s míčem postupovala až k brankové čáře a po zpětné přihrávce se z branky mohla radovat Janochová.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první. Tempo a kvalita hry se v porovnání s první půlí poněkud zhoršila, ale viktoriánky hrály s chutí do poslední minuty. V devětatřicáté minutě vrátila odražený míč do sítě Mirtlová, která zvýšila už na 9:0. Desátou branku vstřelila aktivní Kratochvílová. V rozmezí posledních dvanácti minut se v rychlém sledu prosadily po dvou brankách Janochová i Šlajsová a další zásah přidala Kratochvílová.

hodnocení trenéra

"Soupeře jsme během utkání vůbec nepustili do žádné šance. V našem výkonu se musíme zaměřit na finální fázi, ve které je naše procento úspěšnosti v porovnání s počtem šancí stále nízké. Všechny hráčky musím za předvedený výkon a především hru pochválit. V utkání se nacházely všechny prvky moderního fotbalu. Dobrá úroveň hry přinesla spoustu řešení herních situací pod tlakem a v rychlosti. V prvním poločase jsme dokázali být kompaktnější. Důležité, abychom na sobě nepřestali pracovat a předvedli jsme ještě více povedených a pohledných utkání jako s Bohemkou," hodnotí podařený zápas trenér Bohumír Bláha.