30. 12. 1899    

17. kolo / Středa 15. 4. 2015, 14:00 /

17. kolo / Středa 15. 4. 2015, 14:00

FC Viktoria Plzeň

0:1

(0:1)

AC Sparta Praha

FC Viktoria Plzeň

Šampalík – Pfejfer (60. Soušek), Vacovský, Suchý, Rychnovský – Pavlík, Mudra, Tomášek (40. Končal) – Kulhánek, Pinc, Šifra (60. Künstner)

statistiky

Diváci: 0

Utkání sedmnáctiletých dorostenců Viktorie Plzeň a Sparty Praha přineslo množství šancí, ale pouze minimum gólů. O osudu utkání rozhodla jediná přesná trefa, která bohužel skončila v síti Viktorie.

Vstup do zápasu mladí viktoriáni zvládli, prvních deset minut Spartu před vlastní branku nepustili. Následně vyprodukovali domácí několik chyb, čímž dostali soupeře do zápasu. V průběhu první půle si plzeňští mladíci vytvořili několik šancí, ovšem čelit museli také několika nebezpečným situacím soupeře. Branku obdrželi viktoriáni po největší příležitosti, kdy Šifra zcela sám hlavičkoval před brankářem hostí, ale neuspěl. Z následného protiútoku soupeř vstřelil branku a i díky tomu vyzněl první poločas pro něj.

Druhá půle patřila herně domácím viktoriánům, kteří si vytvořili dostatek šancí. Ani z jedné se ovšem gólově neurodilo a závěrečný hvizd padl z a stavu 0:1 ve prospěch Sparty Praha.

hodnocení trenéra

„Soupeř byl silnější v osobních soubojích a byl také agresivnější, s čímž jsme se dokázali vyrovnat až ve druhém poločase. Odehráli jsme těžké utkání, se soupeřem ze špičky tabulky. Druhý poločas ale naznačil, že tým dokáže hrát i s takto kvalitním mužstvem, což můžeme využít v příštím kole, kdy se utkáme s Hradcem Králové. V zápase jsme se dopustili individuálních chyb a nedokázali proměňovat šance. V utkání s takto kvalitními soupeři je nutné vypracované šance využívat efektivněji,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.