30. 12. 1899    

20. kolo / Neděle 19. 4. 2015, 13:15 /

20. kolo / Neděle 19. 4. 2015, 13:15

FC Hradec Králové

1:0

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Hrachovec – Kapuscinský (68. Buranský), Šastný, Kadar, Ryška (68. Svoboda) – Řezáč, Petr, Vais (60. Brudna) – Arzberger, Pihrt, Kocourek (40. Holík)

statistiky

Diváci: 0

Nejmladší dorost hrál ve svém utkání s Hradcem vyrovnanou partii. Kamenem úrazu se Plzeňským ovšem stala nízká produktivita. I ve druhém zápase za sebou se mladí viktoriáni gólově neprosadili, na východě Čech prohráli 0:1.

Zápas se od prvních minut hrál ve vysokém tempu, k čemuž pomohly oba týmy svojí aktivitou. Plzeňské v úvodu brzdila příliš malá odvaha v kombinaci a několik ztrát, ze kterých jedna měla zásadní vliv na jedinou branku utkání, kdy po statické rozehrávce vyprodukovali mladí viktoriáni faul v blízkosti pokutového území. Domácí hráč poté prokázal technickou zdatnost a pěknou střelou dal jediný gól utkání. Od tohoto okamžiku se hosté z Plzně začali dostávat více do hry a získali mírnou herní převahu. Bohužel, i přes vypracování si několika příležitostí, nedokázali vstřelit branku.

Do druhého poločasu vstoupili červeno-modří s jasným plánem, kterým bylo zrychlit hru a proměnit brankové příležitosti. Tlak na soupeřovu branku výrazně zesílil a Plzeňané si vytvořili několik vyložených šancí, ve kterých bohužel vynikal domácí brankář. V celém utkání hosté vyprodukovali několik situací, ve kterých míč doslova poskakoval po brankové čáře, ale i v těchto situacích jim chyběl větší důraz. Hradec se sice v závěru zatáhl před vlastní pokutové území, ale hrozil z brejkových situací a mohl v závěru skóre navýšit.

hodnocení trenéra

„Bohužel jsme utkání výsledkově nezvládli a podruhé v řadě se nám proti kvalitnímu soupeři nepodařilo vstřelit branku. Na tuto skutečnost musíme zareagovat a snažit se o větší produktivitu v koncovce. Na další utkání se musíme připravit a věřím, že se s Příbramí znovu prosadíme,“ hodnotí trenér Martin Kastner.