3. 8. 2015    U19 - reportáž

Devatenáctka na úvod sezony remizovala s Hradcem Králové

FC Viktoria Plzeň

1. kolo / Sobota 1. 8. 2015, 11:00 /

1. kolo / Sobota 1. 8. 2015, 11:00

FC Viktoria Plzeň

2:2

(0:1)

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

Přibyl (60. Sváček) - Krušina, Teršl, Skála, Vacovský, Pavlík (71. Pinc) - Svoboda (58. Suchý), Kopřiva, Končal (46. Skopový) - Matějka, Kulhánek (46. Rychnovský)

statistiky

Branky Viktorie: 50. Skopový, 84. Pinc

Diváci: 0

Do nové sezony už vstoupil také dorostenecký výběr FC Viktorie Plzeň do devatenácti let. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka přivítali na svém hřišti Hradec Králové a zápas skončil zaslouženou remízou 2:2.

V prvním poločase byli nebezpečnější hosté. Ve 20. minutě nejprve trefili tyč a ve 29. minutě se dostali do vedení po rohovém kopu. Viktoriáni si vytvořili několik zajímavých možností, ale za brankovou příležitost se tyto pokusy označit nedaly.

Vstup do druhého poločasu byl pro domácí povedený. Skopový dokázal po přihrávce Matějky v 50. minutě vyrovnat. V 58. minutě viktoriáni chybovali v rozehrávce a Hradec dokázal svoji šanci zužitkovat opět ve vedoucí branku. S blížícím se závěrem si hráči Plzně vytvořili převahu. Přes dobře bránící hostující tým se však těžko prosazovali. V 84. minutě dokázal Pinc po centru Skály vyrovnat. Velikou šanci nevyužil Matějka, jehož střelu směřující do branky vykopl hradecký obránce, stejně tak Teršl vypomohl Sváčkovi. Viktoria tak remizovala s Hradcem Králové 2:2.

hodnocení trenéra

„Utkání skončilo spravedlivou remízou. Herní výkon našeho mužstva nebyl ideální. V útočné fázi jsme vytvářeli množství ztrát. Pod vlivem nepříznivého stavu byla na hráčích patrná nervozita, z čehož pramenily chyby. Hráči bojovali až do konce a nakonec jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání. Určitě dokážeme produkovat kvalitnější hru,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.