30. 12. 1899    

10. kolo / Sobota 26. 9. 2015, 13:00 /

10. kolo / Sobota 26. 9. 2015, 13:00

Fotbal Pardubice

2:2

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Sváček, Debellis, Krušina (63. Končal), Vacovský (76. Mudra), Novák, Skála, Hašek (46. Kulhánek, Boček, Průcha, Svoboda (46. Havel), Matějka.

statistiky

Branky Viktorie: 9. vlastní, 79. Mudra

Diváci: 0

Povedený začátek utkání korunovali hostující hráči brankou. Po přenesení hry Bočkem a centru Debellise si míč do vlastní branky srazil Řehák. Domácí byli zaskočeni obdrženou brankou, ale Viktoria se do tlaku nedostala. Vytvářela veliké množství nevynucených ztrát a k mezihře na útočné polovině se téměř nedostala. Pardubice si však šance nevytvářely také. Standardní situace hosté spolehlivě ubránili. A ve 40. minutě Huf vystřelil z veliké vzdálenosti a zaskočil brankáře Sváčka. Ve 43. minutě domácí vstřelili druhou branku. Stejný hráč se uvolnil ve středu hřiště a přesnou střelou k tyči skóroval podruhé.

Do druhého poločasu šli plzeňští s cílem zpřesnit hru a také zlepšit pohyb bez míče a důraz v osobních soubojích. Pardubice měly možnost vstřelit třetí branku, ale Sváček při hlavičce Hufa dobře zasáhl a Vacovský se nejprve nechal přetlačit v souboji, ale následně svoji chybu napravil a odvrátil míč mířící do branky hlavou. Od 60. minuty si hosté vytvořili převahu. Začali mnohem rychleji pracovat s míčem a zpřesnili kombinaci. Výsledkem byly šance Končala, Kulhánka a Havla, ale nedařilo se přesně zakončit. Až v 79. minutě zaslouženě vyrovnal Mudra. V závěru oba týmy chtěly dosáhnout na vítězství, ale viktoriáni při dobrých průnicích do vápna nebyli přesní ve finální přihrávce a domácí útočníky uhlídali především při standardních situacích, kterých měly Pardubice veliké množství.