30. 12. 1899    

3. kolo / Sobota 22. 8. 2015, 11:00 /

3. kolo / Sobota 22. 8. 2015, 11:00

SK Dynamo Č. Budějovice

0:4

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Holík, Kapuscinský, Kadar, Ryška – Petr, Pihrt (58´ Čihák), Vais – Buranský(45´ Svoboda), Graiciar(62´ Mašek), Vilček(67´ Král)

statistiky

Branky: 38., 48. Graiciar, 60. Ryška, 70. Holík

Diváci: 0

Do utkání viktoriáni vstoupili velice aktivně a hned od úvodních minut se ujali diktování tempa hry. Hosté ale prvotní aktivitu mohli zmrazit povedenou standardní situací, kterou zneškodnil Valeš. Od té doby se hra přesunula na polovinu soupeře a začalo dobývání budějovické branky. Kvalitní kombinace v pohybu dělala soupeři problém a ten se zatáhl do hlubokého bloku. Po několika neproměněných šancích však podnikl dva velice nebezpečné protiútoky, ve kterých hosty zachránilo vždy nepřesné zakončení budějovických hráčů. Ke vstřelení branky se plzeňští propracovali až v závěru poločasu, kdy Graiciar překonal domácího brankaře z velmi ostrého úhlu.

Ve druhém poločase se hra ubírala ve stejném duchu, ale domácí se již nedokázali dostat do žádné nebezpečné šance. Pouze jednou musel Valeš zasahovat po chybné malé domů. Viktoriánům se pak dařilo přidávat branky a utkání v klidu dohrát. Na 2:0 Ryška zužitkoval rychle rozehranou „standardku“. Třetí branku znovu z velmi ostrého úhlu vstřelil Graiciar. Konečnou podobu výsledku dal Holík, který zakončil velmi povedenou křídelní akcí.

hodnocení trenéra

„Za předvedenou hru lze hráče pochválit, ale je třeba se nyní připravit na velmi náročné období, kdy nás čekají tři anglické týdny,“ hodnotí utkání trenér Martin Kastner.